Μουσείο Τυπογραφείας

Στους 12 καλύτερους η εθνική ομάδα στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας

w14-145627cyberΠιο έμπειροι, αρκετά ικανοποιημένοι και γεμάτη θέληση να μάθουν από τα “λαθάκια” τους όπως λένε οι προπονητές και επικεφαλής της εθνικής ομάδας, η οποία επέστρεψε από το Βουκουρέστι όπου πήρε μέρος στο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας European Cyber Security Challenge 2019 (ECSC19), που πραγματοποιήθηκε από τις 9 μέχρι τις 11 Οκτωβρίου.

Μεγάλη νικήτρια του διαγωνισμού η ομάδα της Ρουμανίας κατέκτησε την πρώτη θέση, ενώ η Ελλάδα με την δεκαμελή ομάδα της βρέθηκε στη 12η θέση της κατάταξης μεταξύ των 20 συνολικά χωρών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό. «Κάθε χρόνο θέτουμε νέους υψηλούς στόχους για μία καλή θέση στο διαγωνισμό. Κύριος όμως σκοπός μας μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, να αναζητούμε τα νέα ταλέντα στον χώρο της κυβερνοασφάλειας, μέσω μιας σειράς απαιτητικών δοκιμασιών και προπονήσεων που ξεκινούν άμεσα μετά τη λήξη κάθε ετήσιας διοργάνωσης. Οι νέοι αυτοί αποτελούν το εργατικό δυναμικό του αύριο στον τομέα αυτό τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό» δήλωσε ο αρχηγός της ελληνικής ομάδας κυβερνοασφάλειας και καθηγητής στο τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Χρήστος Ξενάκης.

Οπως αναφέρει στη κεντρική του σελίδα το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διαγωνισμός αποτελεί μία πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την ασφάλεια δικτύων και πληροφοριών ENISA (European Union Agency for Network and Information Security) και υποστηρίζεται από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ενώ την ευθύνη της ελληνικής συμμετοχής φέρει το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Ο πανευρωπαϊκός διαγωνισμός κυβερνοασφάλειας ECSC του ENISA δημιουργήθηκε με σκοπό να ενθαρρύνει τους νέους να ακολουθήσουν μια καριέρα στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Κάθε χρόνο δημιουργείται κάτι μοναδικό, που συνδέει τα νεαρά μυαλά στη διαμόρφωση του μέλλοντος και στη βελτίωση της ζωής μέσω της τεχνολογίας. Επιπλέον, o ECSC πέφτει χρονολογικά, κατά τη διάρκεια Οκτωβρίου που είναι ο μήνας αφιερωμένος στην ευαισθητοποίηση σχετικά με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.