Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Στον κόλπο της Γουινέας πειρατές κατέλαβαν δανέζικο τάνκερ

Πειρατές έκαναν ρεσάλτο σε δανέζικης ιδιοκτησίας πλοίο στον Κόλπο της Γουινέας και όλα οι δίαυλοι επικοινωνίας με το σκάφος έχουν διακοπεί, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της ναυτιλιακής εταιρίας Monjasa.

Τα 16 μέλη του πληρώματος κατέφυγαν σε ‘δωμάτιο πανικού’ στο σκάφος Monjasa Reformer, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.

Το λιβεριανής σημαίας τάνκερ μεταφοράς πετρελαίου και χημικών δέχθηκε επίθεση το Σάββατο ενώ βρισκόταν σε απόσταση περίπου 140 χιλιομέτρων δυτικά του λιμανιού Πουάντ-Νουάρ του Κονγκό.

Το σκάφος διαχειρίζεται η Montec Ship Management, με έδρα το Ντουμπάι, η οποία ανήκει στην Monjasa.

Η Montec ανέφερε το περιστατικό στο κέντρο συνεργασίας για τη ναυτιλία που λειτουργούν το βρετανικό και το γαλλικό πολεμικό ναυτικό για την ασφάλεια στον Κόλπο της Γουινέας.

Ο Κόλπος της Γουινέας έχει γίνει παγκόσμιο hotspot πειρατείας τα τελευταία χρόνια αν και τα περιστατικά έχουν μειωθεί εκεί από το 2021 καθώς οι εθνικές αρχές εντείνουν τις προσπάθειες ασφαλείας με τη βοήθεια ξένων πολεμικών σκαφών, σύμφωνα με το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η Δανία, που έχει μεγάλα συμφέροντα στον τομέα της εμπορικής ναυτιλίας, ανέπτυξε φρεγάτα στον κόλπο το 2021 για να προστατεύσει τη ναυτιλία, αλλά η φρεγάτα ανακλήθηκε πέρυσι όταν ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα