Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου, 2021

Στον αστερισμό της τοπικής αυτοδιοίκησης

Τα Χανιά βρίσκονται ενώπιον προκλήσεων. Δεν γνωρίζω κατά πόσον αυτές οι προκλήσεις έχουν καταγραφεί στο συλλογικό υποσυνείδητο ή κατά πόσο γίνονται αντιληπτές τώρα που -ειρήσθω εν παρόδω- αποκαμωμένοι φαίνεται ότι εισερχόμαστε σε έναν νέο κύκλο.
Αν περπατήσεις για ώρα στην πόλη, είτε με βροχή είτε με λιακάδα, θ’ αντιληφθείς τις στρεβλώσεις, τις παθογένειες, τις ελλείψεις… (Αυτό είναι ένα κοινό μυστικό που κανείς δεν εξομολογείται στον άλλον).
Παρά ταύτα, επειδή η τοπική Δημοκρατία διαγράφει πάντα έναν συγκεκριμένο κύκλο – αδιαίρετο, είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι η “κλειδοθήκη” των προκλήσεων επιτέλους θα γίνει αντιληπτή.
Χαμένοι και κερδισμένοι σε αυτή την περιπέτεια ιδεών που ξεκινά, δεν υπάρχουν. Κερδίζει μόνο η πόλη, ως ατόφιος πολιτικός προσδιορισμός.
Παρακολουθώ με εξαιρετικό ενδιαφέρον τον δημόσιο διάλογο των υποψηφίων, που αναπτύσσεται μέσα από την εφημερίδα. Ο καλόπιστος παρατηρητής διακρίνει και ρεαλιστικές προτάσεις και υπερφίαλες προσεγγίσεις, που ανάγονται στη σφαίρα της πενιχρής ονειροφαντασίας.
Παρά ταύτα, ο τελευταίος λόγος αξιολόγησης, ανήκει στους Χανιώτες, αφού αυτοί πείθονται ή δεν πείθονται.
Ως αναγνώστες – πολίτες αυτού του τόπου, συλλαμβάνουμε, αποκρυπτογραφούμε το πολιτικό διακύβευμα των υποψηφίων, που κομμάτι – κομμάτι θεμελιώνουν ένα αφήγημα.
Η αλήθεια όμως, είναι ότι όταν έλθει η ώρα της διοίκησης όλα αλλάζουν. Τότε είσαι αντιμέτωπος με την ωμή αλήθεια των υπηρεσιών, της χρηματοδότησης, των Υπουργείων, των μελετών.
Ελπίζω ο συγκεκριμένος τρόπος λειτουργίας του Ελληνικού κράτους αλλά και της Ευρωπαϊκής Ενωσης να έχει γίνει καθ’ ολοκληρίαν αντιληπτός από τους υποψηφίους. Υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο που δρούμε όλοι εντός αυτού. Κατά πού φυσά ο άνεμος, δράση δεν υπάρχει…
Παράλληλα η πόλη αποκτά και μια “οπλοθήκη” επιχειρημάτων αφού σχηματοποιούνται οι διεκδικήσεις. Γνωρίζετε ότι με βάση τον “Κλεισθένη” θα πάμε σε συνεργασίες. Ολοι οι εκλεγμένοι πια, θα είναι συνυπεύθυνοι για το μέλλον της πόλης.
Νομίζω ότι είναι μια καλή ευκαιρία να γνωρίσει ο ένας πώς σκέφτεται ο άλλος. Εφ’ όσον απομακρύνονται οι πλειοψηφούσες αυτοδυναμίες, μπαίνουμε σε ένα νέο πολιτικό σκηνικό στα Χανιά.
Αυτό δεν πρέπει να το σκεφτούν εκ των υστέρων… Ετσι δεν είναι;

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα