Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου, 2022

Στον… αέρα η υποβολή αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες

Στον… αέρα παραμένει από την περασμένη Παρασκευή η υποβολή αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες καθώς η πλατφόρμα της “Ελληνικό Κτηματολόγιο” αντιμετωπίζει σοβαρά τεχνικά προβλήματα και, μάλιστα, λίγες ημέρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας (15 Ιουλίου).

Συγκεκριμένα, η πλατφόρμα υποβολής αντιρρήσεων κατέρρευσε την περασμένη Παρασκευή και από τότε έως χθες το μεσημέρι λειτουργούσε μόνο κατά διαστήματα και ήταν αργή.
Αρκετοί χρήστες προσπάθησαν να εισέλθουν για να υποβάλλουν την αντίρρησή τους αλλά είτε αυτό ήταν ανέφικτο, είτε στην περίπτωση που μπόρεσαν να μπουν, μετά από λίγο το σύστημα πάλι “έπεφτε”.
Χθες, στις 10 περίπου το πρωί, φάνηκε το πρόβλημα να έχει αποκατασταθεί αλλά λίγες ώρες αργότερα, πάλι το σύστημα “έπεφτε” ή “σερνόταν”.
Οπως μας είπε η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Δασών Χανίων, Πολύμνια Σκλαβάκη, τα προβλήματα στην εφαρμογή (στον κεντρικό σέρβερ της “Ελληνικό Κτηματολόγιο”) εμφανίστηκαν την περασμένη Παρασκευή και από τότε λειτουργούσε μόνο κατά περιόδους αλλά ήταν αργή.
Η κα Σκλαβάκη σημείωσε ότι χθες γύρω στις 10 η εφαρμογή λειτούργησε αλλά το μεσημέρι το σύστημα πάλι “σερνόταν”.
Από την “Ελληνικό Κτηματολόγιο”, μας είπαν ότι οι τεχνικοί έχουν γνώση του προβλήματος.
Υπενθυμίζεται ότι, δεδομένου ότι την Παρασκευή 15 Ιουλίου λήγει η προθεσμία για αντιρρήσεις, ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων έχει ζητήσει να δοθεί νέα παράταση καθώς «είναι τέτοιος ο φόρτος εργασίας των επιστημόνων που είναι αρμόδιοι για την πρωτοβουλία των ενστάσεων, δασολόγων, τοπογράφων μηχανικών, μηχανικών, λογιστών και δικηγόρων, που είναι αντικειμενικά αδύνατο να υλοποιήσουν την υποβολή των αντιρρήσεων. Εις τα γραφεία τους αυτή τη στιγμή εκκρεμεί η υποβολή χιλιάδων αντιρρήσεων και διορθώσεων και είναι παντελώς αδύνατο μέχρι τις 15/7 να υλοποιηθεί η υποβολή αυτών».
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, Χρήστος Πραματευτάκης, ανέφερε ότι υπάρχει πλήρης αδυναμία υποβολής των ενστάσεων και πρέπει οπωσδήποτε να παραταθεί η προθεσμία.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα