Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου, 2021

Στόχος ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο για την παράταξη Αρναουτάκη

Τώρα αρχίζουν… τα δύσκολα αναφορικά με τη συγκρότηση ενός ισχυρού ψηφοδελτίου στα Χανιά για τον Σταύρο Αρναουτάκη μετά και την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του.

Σύμφωνα με πληροφορίες των “Χ.ν.” από το σύνολο σχεδόν των 9 εκλεγμένων περιφερειακών συμβούλων συν τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων, οι εισηγήσεις προς τον Σταύρο Αρναουτάκη είναι η παράταξη τους “Κρήτη Πρώτη δύναμη” να κατέβει χωρίς κομματική στήριξη πέρα από αυτή του ΚΙΝΑΛ, που ήδη έχει ανακοινωθεί.
Μάλιστα εν αντιθέσει με τους άλλους νομούς της Κρήτης, όπου οι περιφερειακοί σύμβουλοι εμφανίζονται πιο δεκτικοί σε μια στήριξη από το ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ, στα Χανιά οι περισσότεροι σύμβουλοι εμφανίζονται κάθετα αντίθετοι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ειδικά μάλιστα σε οτιδήποτε αφορά τη συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ.
Για το θέμα αυτό αναμένεται, ίσως και μέσα στο Νοέμβριο, συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον αντιπεριφερειάρχη και την ομάδα των εκλεγμένων συμβούλων των Χανίων προκειμένου να συζητήσουν πως θα πορευτούν ενόψει των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών.

ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ
Την ίδια στιγμή από μεριάς του ΣΥΡΙΖΑ παρότι σε κεντρικό επίπεδο υπάρχει σύμφωνη γνώμη για στήριξη της υποψηφιότητας Στ. Αρναουτάκη καθώς υπήρχε καλή συνεργασία την τελευταία 4ετία, σε τοπικό επίπεδο πολλά στελέχη συνεχίζουν να πιστεύουν ότι θα πρέπει να υποστηριχθεί και πάλι η παράταξη που είχε στηριχθεί το 2010 και το 2014 η “Ριζοσπαστική Συνεργασία Κρήτης”. Επίσης τυχών υποψηφιότητα του Π. Πολάκη για τη θέση του περιφερειάρχη που είχε αναφερθεί σε Αθηναικά Μ.Μ.Ε. πριν από δύο εβδομάδες δεν επαληθεύεται αφού όλα δείχνουν ότι ο κ. Πολάκης θα πολιτευτεί πάλι σε κεντρικό επίπεδο.
Σε ό,τι αφορά τη ΝΔ, σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχε πρόταση προς τον κ. Αρναουτάκη να στηριχθεί επίσημα από το κόμμα, με τον όρο ότι θα έδινε δύο χωρικούς αντιπεριφερειάρχες στη “Νέα Δημοκρατία” κατά προτίμηση Χανιά και Ηράκλειο, μια πρόταση που δεν έγινε δεκτή από τον κ. Αρναουτάκη.
Η υποψηφιότητα Γ. Κουράκη για τη θέση του περιφερειάρχη πιθανόν “να έλυνε τα χέρια” στη ΝΔ, το ενδεχόμενο όμως αυτό φαίνεται να απομακρύνεται καθώς ο κ. Κουράκης το πιθανότερο είναι να είναι και πάλι υποψήφιος για το Δήμο Ηρακλείου. Πλέον η ΝΔ αναζητεί υποψηφιότητα για την Κρήτη, με διάφορα ονόματα να πέφτουν στο τραπέζι.
Στις υπόλοιπες παρατάξεις σε ότι αφορά τη “Λαϊκή Συσπείρωση” δεν έχει γίνει ακόμα κάποια συζήτηση ούτε για επικεφαλή, ούτε πόσο μάλλον για ψηφοδέλτιο, ενώ για την “Ανυπόταχτη Κρήτη” πραγματοποίησε συνέλευση απολογισμού την Κυριακή στο Ρέθυμνο και τον Ιανουάριο θα προχωρήσει στην επόμενη συνέλευση στην οποία και πιθανόν να εκλεγεί ο επικεφαλής της.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα