Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2021

Στόχοι – προτεραιότητες από τη νέα διοίκηση του ΟΑΚ

Χωρίς χρόνο για χάσιμο, πιάνει δουλειά η νέα διοίκηση του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο νέος πρόεδρος Λευτέρης Κοπάσης συγκάλεσε άμεσα μετά τη δημοσίευση του ΦΕΚ, το ‘’Συμβούλιο Διευθυντών’’ παρουσία και του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Άρη Παπαδογιάννη, με τηλεδιάσκεψη από τις θέσεις «καθώς η πολύμηνη εκκρεμότητα διοίκησης έχει επιπτώσεις που πρέπει να αποκατασταθούν άμεσα», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
Χθες ο κ. Κοπάσης συγκάλεσε επίσης όλα τα νέα μέλη του Δ.Σ σε δοκιμαστική επικοινωνία, όλοι από τις θέσεις μας ώστε το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο που θα ακολουθήσει σύντομα να διεξαχθεί απρόσκοπτα. Όπως ανακοίνωσεη, μόνο θέμα συζήτησης αποτέλεσε η προτεραιοποίηση των στόχων μας θέτοντας στην κορυφή την εξασφάλιση της αδιάλειπτης και ασφαλούς παροχής νερού σε όλους τους αποδέκτες, και την λήψη μέτρων για την προστασία των υδροληψιών και των εργαζομένων με συγκεκριμένα μέσα και οργάνωση. «Άλλωστε με το θέμα ασχολήθηκα ήδη από την αρχή του Μαρτίου όταν διαπίστωσα ότι στον Οργανισμό δεν είχαμε Γιατρό Εργασίας για μήνες μετά την ολοκλήρωση της σύμβασής του από το Φθινόπωρο του 2019», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ»
Από μεριάς του, o διευθύνων σύμβουλος κ. Αρης Παπαδογιάννης μίλησε στα “Χ.Ν.” υπογραμμίζοντας την «ουσιαστική στήριξη που θα έχει πλέον ο Οργανισμός από την κεντρική διοίκηση». Ειδικότερα ο κ. Παπαδογιάννης σημείωσε πως «είναι επιλογή και προτεραιότητα ο Οργανισμός να παίξει ένα πολύ σημαντικό ρόλο. Και εγώ ως διευθύνων σύμβουλος και ο πρόεδρος ο Λευτέρης Κοπάσης είμαστε φίλοι και έχουμε πολύ σημαντική διαδρομή μέσα από τα επιμελητήρια και την αυτοδιοίκηση. Η εμπειρία, η γνώση, η ένωση δυνάμεων με όλα τα μέλη του Δ.Σ. που είναι σημαντικά στελέχη όπως ο πρόεδρος της ΠΕΔ Γιάννης Κουράκης, ο Θοδωρής Νίνος και όλα τα μέλη του είναι πολύ σημαντικά εφόδια. Επί της ουσίας υπάρχει η θέληση και η βούληση να στηριχθεί αυτός Αναπτυξιακός Οργανισμός και να επανέλθει στην κανονικότητα του».
Παράλληλα ο νέος διευθύνων σύμβουλος σχολίασε πως «η προηγούμενη κυβέρνηση μείωσε τις αρμοδιότητες και την δυναμική του ΟΑΚ, δημιούργησε παράλληλη υπηρεσία χωρίς λόγο ύπαρξης αποσπώντας σημαντικά στελέχη από τον Οργανισμό (διεύθυνση συγκοινωνιών), έργα και μελέτες του ΟΑΚ τις εκτελεί το Υπουργείο τη στιγμή που υπάρχει τόση εμπειρία και επιστημοσύνη από τα στελέχη του Οργανισμού».
Ο κ. Παπαδογιάννης συμπλήρωσε πως «έχουμε συζητήσει εκτενώς με τους Υπουργούς και στελέχη της κυβέρνησης, έχουμε διαπιστώσει σε επαφές που έχουμε και με την κ. Μπακογιάννη και τον κ. Βολουδάκη, τον κ. Διγαλάκη, τους υφυπουργούς τον κ. Κεφαλογιάννη και τον κ. Αυγενάκη το ενδιαφέρον τους να στηρίξουν τον οργανισμό. Έχουμε θέση επί τάπητος όλα τα θέματα για την επανεκκίνηση αυτού του αναπτυξιακού γίγαντα που λέγεται ΟΑΚ Με τη συνεργασία των Δήμων, της ΠΕΔ, της Περιφέρειας θέλουμε να φέρουμε τον Οργανισμό στον αναπτυξιακό χάρτη της χώρας εκεί που του αρμόζει».
Ο ίδιος, στάθηκε ιδιαίτερα στο «έντονο ενδιαφέρον της Ντ. Μπακογιάννη»: «Πρόσφατα είχαμε το νομοσχέδιο για τους αναπτυξιακούς οργανισμούς οργανισμούς ιδιωτικού δικαίου που τους έδινε τη δυνατότητα να συνάψουν προγραμματικές συμβάσεις για να προχωρήσουν δημόσια έργα και σε αυτό δεν ήταν ο ΟΑΚ. Μόλις το ανάφερα στη Ντ. Μπακογιάννη αυτομάτως ενήργησε και εντάχθηκε και ο ΟΑΚ» τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος.
Συγχαρητήριο μήνυμα για τη νέα διοίκηση του Οργανισμού εξέδωσε χθες ο δήμαρχος Κισσάμου Γιώργος Μυλωνάκης.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες