Σάββατο, 28 Νοεμβρίου, 2020

Στο ΣτΕ καταστηματάρχες για τον αντικαπνιστικό

Το Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης, κατέθεσε αίτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά των συναρμόδιων υπουργείων και του Ελληνικού Δημοσίου, ζητώντας την ακύρωση της απόφασης, σύμφωνα με την οποία απαγορεύτηκε η χρήση καπνού, χωρίς να προβλέπεται η δυνατότητα εξαίρεσης οποιουδήποτε καταστήματος, σύμφωνα με αθηναικά μέσα ενημέρωσης

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΚΕΔΙ, «το Σωματείο έχει ως σκοπό την προάσπιση των εν γένει συμφερόντων των ιδιοκτητών επιχειρήσεων εστίασης». Οι λόγοι για τους οποίους γίνεται η αίτηση ακύρωσης, έχουν να κάνουν σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, με παράβαση του δικαιώματος ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας και της εν γένει επαγγελματικής ελευθερίας, με παράβαση της αρχής της αναλογικότητας σχετικά με τα προστατευόμενα δικαιώματα καθώς και με παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας σχετικά με το ύψος των επιβληθέντων προστίμων.

1 Comment

  1. Άκουσον άκουσον. Αυτό είναι εξοπραγματικό. Παγκόσμια πρωτοτυπία. Νομός που έχει παγκόσμια εφαρμογή και απήχηση στην κοινωνία που επιτέλους έχει βάλει τέλος στην μάστιγα του τσιγάρου και των επιπτώσεών του, στην χώρα μας, το Ελλαδιστάν κάνουν κουμάντο τα συμφέροντα των καταστηματαρχών διασκέδασης και αν κατάλαβα απαιτούν να καταργηθεί η εφαρμογή του για τα καταστήματα αυτά; ΕΛΕΟΣ! Σοβαρότης μηδέν. Για το καλό της υγείας των πολλών και ΟΧΙ της τσέπης των λίγων.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες