Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 2022

Στο μάτι του κυκλώνα

Για πολλοστή φορά η Κρήτη δοκιμάζεται από ακραία καιρικά φαινόμενα το τελευταίο χρονικό διάστημα! Λες και όλες οι κατάρες του κόσμου έχουν πέσει πάνω στο νησί, που είχε πολλές δεκαετίες να βιώσει τέτοιες θεομηνίες, με θύματα αθώους ανθρώπους και τεράστιες, υλικές καταστροφές!
Από τον Πλατανιά ως τη Σητεία, όλη η Κρήτη ένα καράβι που βουλιάζει στα λασπόνερα, που έχουν κορεστεί οι υπόγειοι ταμιευτήρες, που έχουν ξεχειλίσει τα φράγματα και οι ποταμοί έχουν γίνει χείμαρροι! Αυτός ο τόπος μετρά τους τελευταίους δύο μήνες τις πληγές του, πληγές αγιάτρευτες που χρόνια θα αιμορραγούν! Κόντρα σε όλες τις προβλέψεις που κατά καιρούς θέλουν την Κρήτη στο μέλλον να είναι ένα άγονο, ξερό μέρος, μια ερημοποίηση από τη λειψυδρία και την ανομβρία!
Η Κρήτη, χρόνια τώρα είναι εγκαταλειμμένη στο έλεος του Θεού, μεγάλα έργα υποδομής δεν έχουν γίνει, τα ρέματα είναι μπαζωμένα, οι δρόμοι θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο και ο Βόρειος οδικός άξονας μετρά δεκάδες θύματα κάθε χρόνο! Η υποτιθέμενη εθνική οδός της Κρήτης ο πιο πολυσύχναστος δρόμος του νησιού είναι ότι χειρότερο υπάρχει στη χώρα μας! Παγίδες, κακοτεχνίες, παράνομες πάροδοι, χωρίς σωστή σήμανση, χωρίς φωτισμό, χωρίς διαζώματα, με συνεχείς κατολισθήσεις κ.ά. Για να μην κινδυνεύσεις πρέπει να είσαι πολύ τυχερός! Να μην πέσει κανένας βράχος πάνω σου, να μη σου πεταχτεί κανένα ζώο, να μην τρακάρεις ανά πάσα στιγμή, εξαιτίας της ελλιπούς ορατότητας από τα δέντρα και τους θάμνους που έχουν πνίξει το μισό δρόμο!
Αλήθεια με τι θράσος μπορεί να είναι ξανά υποψήφιοι οι ίδιοι στην τοπική αυτοδιοίκηση χρόνια τώρα, που δεν φρόντισαν έστω και τα στοιχειώδη να συμμαζέψουν; Πώς ζητάνε ξανά την ψήφο του κρητικού λαού όταν για άλλη μια φορά τα όνειρά του δεν πραγματοποιήθηκαν, για ένα ευλογημένο τόπο που πάντα όλοι ήθελαν να τον προσεταιριστούν ωφελιμιστικά  σε ένα αέναο γαϊτανάκι ψηφοθηρίας;
Οι καταστροφές ανέδειξαν για μια ακόμα φορά τα προβλήματα που χρόνια τώρα κρύβονταν κάτω από το χαλί της αδιαφορίας! Όσα στραβά και ανάποδα οι τοπικοί άρχοντες κουκούλωναν ή δεν ασχολούνταν με αυτά, ήρθε η φύση να ξεσκεπάσει και να φανερώσει!
Η Κρήτη θέλει υπεύθυνους πολιτικούς, πάνω απ’ όλα να τιμούν και να σέβονται αυτόν τον τόπο και τους ανθρώπους του, με όραμα και σχέδιο, ώστε να μην ντρέπονται να ζητούν την ψήφο τους κάθε τέσσερα ή πέντε χρόνια!


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα