Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

Στο ευρωκοινοβούλιο η εκχώρηση μνημείων στο Υπερταμείο

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η μεταβίβαση αρχαιολογικών χώρων και πολιτιστικών μνημείων στο Υπερταμείο, με ερώτηση του ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας, Νίκου Χουντή, μέλους της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (CULT), που δεσμεύθηκε να ζητήσει από την Κομισιόν άμεση απάντηση στην «ερώτηση Χουντή» και να ενεργήσει με τη δέουσα ευαισθησία.

Ο ευρωβουλευτής της ΛΑ.Ε., ενημέρωσε την αρμόδια Επιτροπή για την μεταφορά στη δικαιοδοσία του Υπερταμείου, πλήθους αρχαιολογικών χώρων και μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς, επισημαίνοντας ότι είναι «αδιανόητο και προσβλητικό η πολιτιστική μας κληρονομιά να αποτελεί αντικείμενο οικονομικής συναλλαγής Κυβέρνησης – Δανειστών».

Και ο Νίκος Χουντής, καταλήγει, με την επισήμανση ότι «η νομοθετική πράξη που μεταβιβάζει τα εν λόγω ακίνητα στο Υπερταμείο, παραβιάζει το Ελληνικό Σύνταγμα και τις Ευρωπαϊκές Συνθήκες», χαρακτηρίζοντας «αδιανόητο και προσβλητικό για την Ευρώπη του 21ου αιώνα να βάζει την πολιτιστική κληρονομιά λαών σε διαδικασίες παζαρέματος και ξεπουλήματος».  Πηγή: ΣΚΑΙ

1 Comment

  1. Έχω τη θλιβερή εντύπωση ότι δεν τους καίγεται ”καρφί”, στο ευρωκοινοβούλιο, για την τύχη της εκχώρησης της πολιτισμικής μας κληρονομιάς. Η ιστορία των περισσοτέρων από τις χώρες αυτές ξεκινά μερικές εκατοντάδες χρόνια μετά από την δική μας και γι αυτό επίσης θέλουν να επιβάλουν την ευρωπαϊκή ιστορία να ξεκινά από τον μεσαίωνα. Εξάλλου, αν ήθελαν και επιζητούσαν το δίκαιο οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι μας, ΔΕΝ θα έπρεπε να δεχθούν αυτοβούλως την εκχώρηση αυτή, σε ένδειξη σεβασμού προς τη χώρα μας και όχι να προσπαθούμε εκ των υστέρων να τους πείσουμε ότι κάναμε ”λάθος”. Άραγε, αν αυτό τελικά συμβεί, οι κυβερνώντες πως θα αισθανθούν; Η πείρα έχει διδάξει ότι όταν κάνεις παζάρι, κινδυνεύεις να πέσεις στην ”παγίδα” σου.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες