Σάββατο, 27 Νοεμβρίου, 2021

Στο επίκεντρο οι μετεγγραφές αποφοίτων γυμνασίων στο Δήμο Πλατανιά

Στην ανάγκη να σταματήσουν οι μετεγγραφές αποφοίτων γυμνασίων του Πλατανιά (Βουκολιές, Κολυμβάρι, Αλικιανός και γυμνάσιο Πλατανιά) σε λύκεια των Χανίων συμφώνησαν Δήμος Πλατανιά, διευθυντές σχολείων της περιοχής και ο διευθυντής εκπαίδευσης σε χθεσινή σύσκεψη.
Όπως τονίσθηκε το πρόβλημα φέτος έχει οξυνθεί καθώς ένας μεγάλος αριθμός μαθητών πήρε μετεγγραφή σε λύκεια των Χανίων χωρίς τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που προβλέπει ο νόμος με αποτέλεσμα να έχουν προκληθεί σοβαρά προβλήματα ακόμα και βιωσιμότητας για τα λύκεια του Πλατανιά (Βουκολιών, Κολυμβαρίου, Αλικιανού, Εσπερινό ΕΠΑΛ).
«Αυτό που συμφωνήσαμε για τη νέα σχολική περίοδο είναι ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί αυστηρά η νομοθεσία σε ότι αφορά τις μετεγγραφές. Δεν πρέπει να πάμε σε μια λογική υδροκεφαλισμού όπου θα ζητάνε συνέχεια λεφτά για σχολεία στην πόλη των Χανίων και θα έχουμε έρημα σχολεία στην περιφέρεια του Νομού» τόνισε στα “Χ.Ν.” ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης. Ειδικότερα:
• Για τις αποχωρήσεις από τα λύκεια του Πλατανιά «εμείς θέλουμε να γίνονται μόνο νόμιμα! Δεν έχουμε αντίρρηση τα παιδιά της Αγ. Μαρίνας (Δήμος Χανίων) που αποφοιτούν από το γυμνάσιο Πλατανιά να εγγράφονται σε όποιο λύκειο επιθυμούν είτε του Δήμου Χανίων ή του Δήμου Πλατανιά. Από εκεί και πέρα οι δημότες Πλατανιά μόλις αποφοιτούν από τα γυμνάσια Πλατανιά πρέπει να παραμένουν στα όρια των λυκείων του Δήμου Πλατανιά και η όποια μετεγγραφή πχ. για μετακόμιση να γίνεται με ότι προβλέπει η νομοθεσία και με τη σύμφωνη γνώμη του διευθυντή του λυκείου που αποχωρεί ο μαθητής πέρα από το λύκειο υποδοχής. Αυτό το αποδέχθηκε ο κ. Τζανάκης» τόνισε ο κ. Μαλανδράκης.
• «Υπάρχει ένα θέμα για πιθανές συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία του Πλατανιά» είπε ο κ. Μαλανδράκης που ζήτησε από τον προϊστάμενο να μην προχωρήσει μεσούσης της σχολικής περιόδου καμία συγχώνευση τμημάτων. «Συμφωνήσαμε πως οι σχολικές μονάδες θα δηλώσουν στο my school πως οι αίθουσες δεν έχουν τις προδιαγραφές για τη φιλοξενία μαθητών ανά τ.μ. συν κάποια άλλα χαρακτηριστικά. Πάνω σε αυτό ο προϊστάμενος εκπαίδευσης θα προτείνει να μην γίνουν συγχωνεύσεις» είπε ο δήμαρχος Πλατανιά.
• Τέλος συζητήθηκε η συνεργασία του Δήμου Πλατανιά με την Δευτεροβάθμια για να προχωρήσουν κάποιες μελέτες για επέκταση εγκαταστάσεων σε διάφορα σχολικά συγκροτήματα που ο Δήμος επιθυμεί να εντάξει στο πρόγραμμα “Α. Τρίτσης”.

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα