Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022

Στο έλεος των κατολισθήσεων και φέτος τα Χανιά

Χωρίς ουσιαστικές παρεμβάσεις ως προς το θέμα της ασφάλειας παραμένουν τα σημεία που καταγράφηκαν μεγάλες κατολισθήσεις κατά τη διάρκεια του περασμένου χειμώνα. Στην Εθνική Οδό στο ύψος του Σταλού, στο Καλάμι και το Πέρα Πλατάνι ο κίνδυνος νέων κατολισθήσεων τον ερχόμενο χειμώνα παραμένει, ενώ με τον ίδιο φόβο ζουν και οι κάτοικοι στην οδό Μαλινδρέτου στον Σταλό.
Την ίδια στιγμή, η προσωρινή λύση στα Μεγάλα Χωράφια τείνει να καταστεί μόνιμη αφού από τα μέσα Ιουνίου που δόθηκε σε κυκλοφορία ο δρόμος, ακόμα δεν έχει παραδοθεί το έργο της πλήρους αποκατάστασής του.
• Στην οδό Μαλινδρέτου στον Σταλό οι κάτοικοι ζουν υπό τον φόβο μιας νέας κατολίσθησης. Δυστυχώς παρά το γεγονός ότι μεσολάβησαν 7 μήνες από τις ισχυρές νεροποντές που «έριξαν» κάτω ένα μεγάλο τμήμα του λόφου, το πρόβλημα δεν έχει αντιμετωπιστεί. Τα χώματα παραμένουν στον δρόμο θυμίζοντας τον κίνδυνο που υπάρχει από μια νέα κατάρρευση.
• Στην Εθνική Οδό πολλά είναι τα σημεία που υπάρχει κίνδυνος για νέες κατολισθήσεις. Στο ύψος του Σταλού που είχε σημειωθεί η μεγάλη κατολίσθηση τα χώματα έχουν απομακρυνθεί από τον δρόμο αλλά αυτό δεν συνιστά λύση του προβλήματος. Αυτό που χρειάζεται είναι να γίνουν εργασίες αντιστήριξης των πρανών, κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.
• Προβλήματα υπάρχουν και σε άλλα σημεία της Εθνικής Οδού όπως στο Καλάμι -που έχουν σημειωθεί κατ’ επανάληψη κατολισθήσεις- και το Πέρα Πλατάνι που ακόμα παραμένουν χώματα και πέτρες μέσα στον δρόμο. Μάλιστα, έχει επισημανθεί ο κίνδυνος από κάποια νέα νεροποντή να πέσουν από το βουνό μεγάλα βράχια που επικρέμονται πάνω από δρόμο. Ωστόσο, ούτε αυτή η απειλή έχει αντιμετωπιστεί όπως επιβάλλεται για την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών.
• Η μεγάλη κατολίσθηση που είχε σημειωθεί στα Μεγάλα Χωράφια είχε προκαλέσει μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα. Μετά από μεγάλες καθυστερήσεις και αφού είχαν αρχίσει να σχηματίζονταν ουρές από οχήματα (καθώς είχε τοποθετηθεί φωτεινός σηματοδότης) δόθηκε τον περασμένο Ιούνιο μια προσωρινή λύση που διευκόλυνε την κυκλοφορία αλλά δεν έλυσε το πρόβλημα. Οι εργασίες για την πλήρη αποκατάσταση της ζημιάς συνεχίστηκαν όμως το έργο δεν έχει παραδοθεί ακόμα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα