Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου, 2021

Στο αρχείο η υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Στο αρχείο μπαίνει η υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που είχαν συλληφθεί πέρυσι και κρατήθηκαν για μήνες στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, η κατηγορία περί κατασκοπίας που τους βάραινε μπαίνει στο αρχείο και οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί θα δικαστούν μόνο για παράνομη είσοδο σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή στη γειτονική χώρα.

Στην έρευνα που διενήργησε ο Γενικός Εισαγγελέας της Αδριανούπολης σχετικά με την κατηγορία της «στρατιωτικής κατασκοπείας», αποφασίστηκε ότι δεν υπήρχε λόγος δίωξης τους, καθώς μετά την εξέταση του κινητού τηλεφώνου δεν εντοπίστηκε κάποιο στοιχείο που να στοιχειοθετεί κατηγορίες.

Οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης συνελήφθησαν τον Μάρτιο του 2018 και παρέμειναν επί 167 μέρες μέσα στη φυλακή της Αδριανούπολης.

Η κράτησή τους, χωρίς μάλιστα να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, είχε προκαλέσει τριγμούς στις σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, ενώ τα αιτήματα αποφυλάκισης που κατέθεταν απορρίπτονταν συνεχώς.

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί στις καταθέσεις τους από την πρώτη στιγμή ισχυρίζονταν πως μπήκαν στη γειτονική χώρα κατά λάθος, ακολουθώντας πατημασιές που είχαν εντοπίσει.

Σε όλο το διάστημα της κράτησής τους ήταν σε εξέλιξη πλούσιο διπλωματικό παρασκήνιο, με πολλούς παράγοντες να παίζουν ρόλο στην θετική εξέλιξη της απελευθέρωσής τους.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες