Τρίτη, 18 Μαΐου, 2021

Στις παρυφές της ζωής του καθενός

Tούτος ο καιρός και ο κορωνοϊός, τελικά, εκτός άλλων, μας βγάζουν και τον άλλο μας τον εαυτό…

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι όταν βρίσκεσαι υπό πίεση, αποκαλύπτεις ποιος πραγματικά είσαι!
Το στρες από το οποίο -άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο- διακατέχονται και ελέω καραντίνας, έχει αυτές τις τελευταίες ημέρες φέρει στο προσκήνιο πολλά και πολλών ενδόμυχα «μυστικά και ντοκουμέντα».

Σε μία σύγχρονη πραγματικότητα, όπου το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων δεν κρατά τα “εν οίκω” του, αλλά τα διαλαλεί “εν δήμω”, ανά το πανελλήνιο αλλά και ανά τη στρατόσφαιρα των κοινωνικών δικτύων, ξεγυμνώνεται δε πολλές φορές έως τα τρίσβαθα ακόμη και του υποσυνείδητού του, πληκτρολογώντας αρειμανίως πολλές φορές τα εσώψυχά του!

Κάπως έτσι όλοι τελικά γινόμαστε μάρτυρες των αληθινών ζωών ακόμη και ανθρώπων που ποτέ δεν θα μπορούσαμε πριν από κάποια χρόνια να διανοηθούμε ότι θα γνωρίζαμε!
Και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γινόμαστε πλέον κι εμείς κοινωνοί των ορέξεων, των συνηθειών, των “λογικών” ανθρώπων που ενδεχομένως και να είχαμε μία κάποια διαφορετική άποψη γι’ αυτούς!

Όχι, τίποτα δεν με ξενίζει!

Ούτε τα κορωνοπάρτι των προέδρων, ούτε τα κορωνοπάρτι σε υπόγεια μαγαζιά των Βρυξελλών μεταξύ εκλεκτών καλεσμένων (ευρωβουλευτών κ.λπ.), ούτε τα Μπάντεν-Μπάντεν, ούτε τα γούστα ανθρώπων που ζουν μια άλλη διαφορετική από τη δική “μου” ζωή!
Γιατί να με ξενίζουν οι απόψεις εκείνων που αποκαλούν όλους τους άλλους “κυρά Μαρία” εν έτει 2021;

Ναι, ίσως για κάποιους μία τέτοια προσέγγιση όπως αυτή που διατυπώνεται παραπάνω να μοιάζει πολύ απλοϊκή και μπορεί μάλιστα να είναι!

Ισως όμως να είναι και μία ακόμη αλήθεια από τις πολλές που ενυπάρχουν στις ζωές του καθενός από εμάς!

…Τούτος ήταν, είναι και παραμένει ο κόσμος μας, ο μικρός, ο μέγας, ο μέγιστος!

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες