Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, 2022

Στις κάλπες οι φοιτητές στο ΤΕΙ Χανίων

Φοιτητικές εκλογές σήμερα σε όλη την Ελλάδα και στα πανεπιστημιακά ιδρύματα που εδρεύουν στα Χανιά, ωστόσο θα πραγματοποιηθούν μόνο στο ΤΕΙ καθώς στο Πολυτεχνείο έχουν αναβληθεί για τις 30 Μαίου.
Ο λόγος της αναβολής των εκλογών στο Πολυτεχνείο Κρήτης έχει να κάνει με την απουσία μεγάλου αριθμού φοιτητών του ιδρύματος αυτήν την εβδομάδα (δύο από τα πέντε τμήματα) στην Αθήνα στα πλαίσια εργασίας μαθήματος. Λόγω της απουσίας μεγάλου αριθμού φοιτητών οι παρατάξεις συμφώνησαν να μεταφερθούν οι εκλογές για τις 30 Μαίου.
Αναφορικά με το ΤΕΙ Xανίων οι εκλογές θα γίνουν σήμερα Τετάρτη.
Θα συμμετέχουν τέσσερις παρατάξεις: ΠΑΣΠ, ΠΚΣ, Αγων. Κινήσεις και “Σαμποτάζ”. Στα αξιοσημείωτα των εκλογών στο ΤΕΙ Χανίων είναι πως κατεβαίνουν οι παρατάξεις της ΔΑΠ (Νέα Δημοκρατία) και “Μπλόκο” (ΣΥΡΙΖΑ),ενώ και η ΠΑΣΠ έχει διαχωρίσει τη θέση της από το ΠΑΣΟΚ από το 2010.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ Κ.Σ.
«Άμεση αξιοποίηση των κτηρίων της Παλιάς Πρυτανείας, αλλά και συνολικά των κτηρίων του Π.Κ όπως η Γαλλική σχολή και το κτήριο Παπαδοπέτρου, με κρατική χρηματοδότηση για τις ανάγκες των φοιτητών (λέσχη στην Πόλη, εστία, διαμορφωμένοι χώροι των πολιτιστικών ομάδων)», ζητά με ανακοίνωσή της η Πανσπουδαστική Κ.Σ.Παράλληλα, σημειώνει ότι «τα συγκεκριμένα κτήρια είχαν παραχωρηθεί στο Πολυτεχνείο Κρήτης με σκοπό να στεγαστεί σχολή Καλών Τεχνών. Αντί λοιπόν αυτά τα κτήρια να αξιοποιηθούν για να καλυφτούν οι ανάγκες των φοιτητών για εστία στην Πόλη, λέσχη, υποδομές που χρειάζονται στις πολιτιστικές ομάδες του Πολυτεχνείου Κρήτης, θα αξιοποιηθούν για τις ανάγκες του τουριστικού κεφαλαίου».
Τέλος, η Πανσπουδαστική απευθύνει κάλεσμα για ενίσχυση, στις 30 Μαίου, των ψηφοδελτίων της.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα