Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2022

Στήριξη ξενοδόχων Χανίων στην κυβέρνηση με προτάσεις για τον ΦΠΑ

Τη συμπαράστασή της εκφράζει η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων, με ανακοίνωσή της, «στην προσπάθεια του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης της χώρας μας, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους» και συνεχίζει:
«Το σύνολο του τουριστικού τομέα είναι παρόν σε αυτή την εθνική προσπάθεια. Ο Τουρισμός αποτελεί την ατμομηχανή της Ελληνικής οικονομίας και είναι εθνική ανάγκη να παραμείνει ανταγωνιστικός».
Παράλληλα, η Ενωση Ξενοδόχων αναφέρει:
«Η επαπειλούμενη επιβολή δυσβάσταχτα υψηλού συντελεστή ΦΠΑ στη διαμονή, σχεδόν τριπλασιασμός, θα είναι καίριο πλήγμα στην ανταγωνιστικότητα του τουριστικού μας προϊόντος με αποτέλεσμα μείωση των αφίξεων και συρρίκνωση της τουριστικής μας περιόδου, αλλά και σημαντικότατη μείωση της απασχόλησης και ανυπολόγιστη απώλεια θέσεων εργασίας. Επιπροσθέτως, αξίζει να αναφερθεί ότι αυτό το τεράστιο υφεσιακό μέτρο θα ενισχύσει την φοροδιαφυγή και θα καταρρακώσει την νομιμότητα. Παράλληλα, είναι ήδη γνωστό σε όλους μας ότι υπάρχει τεράστια απώλεια εσόδων από την παραοικονομία στον τουρισμό, όπως παράνομες εκμισθώσεις σπιτιών, βιλών κ.λ.π. , με ένα τζίρο περίπου 2 δις ευρώ. Τα έσοδα αυτά ( ΦΠΑ , φόρος εισοδήματος κ.λ.π. ) θα μπορούσαν να καλύψουν το κενό που προσδοκά η κυβέρνηση να κλείσει από την αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία».
Και καταλήγει: «Τέλος, η αλληλεγγύη στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης είναι δεδομένη από το σύνολο των ανθρώπων που ασχολούνται με τον τουρισμό, αλλά και ο τουρισμός ¨επιβάλλεται να βαδίσει στο δρόμο της νομιμότητας¨ και όχι της παρανομίας και της φοροδιαφυγής».

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα