Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου, 2022

Στήριξη σεισμόπληκτων από εργαζόμενους σε ΔΕΔΙΣΑ και καθαριότητα

«Καθαρίζουν» την ανέχεια, στηρίζουν τους σεισμόπληκτους οι εργαζόμενοι του “Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΔΙΣΑ” και του “Σωματείου Εργαζομένων στην Αποκομιδή και στον Οδοκαθαρισμό” που με τη συνδρομή του Εργατικού Κέντρου Χανίων αύριο θα αποστείλουν ένα φορτηγό με είδη πρώτης ανάγκης στο Αρκαλοχώρι.
Στην αίθουσα συνεδριάσεων του “Εργατικού Κέντρου” έχουν συγκεντρωθεί μεγάλες ποσότητες χαρτικών, μωρουδιακών, τροφίμων μακράς διαρκείας που θα σταλούν στους σεισμόπληκτους. Όπως εξήγησε στα “Χ.ν.” ο κ. Κώστας Γλεντουσάκης γ.γ. του σωματείου εργαζομένων στο σωματείο των εργαζομένων στη ΔΕΔΙΣΑ «τα είδη τα συγκεντρώσαμε οι εργαζόμενοι των δύο σωματείων με τη συνδρομή του Χανιώτικου λαού. Είδαμε ότι υπήρχε ανταπόκριση παρότι ζούμε σε εποχές που καλπάζει η ακρίβεια και η ανεργία και ο κόσμος θέλησε να βοηθήσει. Επικοινωνήσαμε με τον υπεύθυνο του Δήμου Αρκαλοχωρίου που παραλαμβάνει τα πράγματα και μας είπε τις ανάγκες του, τι πράγματα θέλουν και απευθυνθήκαμε στους συναδέλφους και σε όλη τη Χανιώτικη κοινωνία που πραγματικά βοήθησαν».
Από τη μεριά του ο Δημήτρης Γιαγκουδάκης από το “Σωματείο Εργαζομένων στην Αποκομιδή και στον οδοκαθαρισμό” ανέφερε πως «υπήρξε ανταπόκριση, οι συνάδελφοι, ο κόσμος βοήθησε και σκεφτόμαστε να επαναλάβουμε την αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης το επόμενο διάστημα.»
Ανάμεσα στα είδη που θα σταλούν και θερμαντικές συσκευές καθώς όπως είπε ο κ. Γλεντουσάκης «βλέπουμε ότι οι άνθρωποι ζουν σε κοντέινερ, δεν έχουν τα απαραίτητα και συγκεντρώσαμε και συσκευές θερμαντικές για τις ανάγκες τους».
Σημειώνεται ότι το σωματείο της ΔΕΔΙΣΑ είχε πάρει ανάλογη πρωτοβουλία και για τους πυρόπληκτους της Εύβοιας αλλά και σε άλλες περιπτώσεις όπου χρειάσθηκε να σταλούν είδη πρώτης ανάγκης.
Την πρωτοβουλία των δύο σωματείων χαιρέτησε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Γιάννης Μανωλικάκης επισημαίνοντας ότι « όταν η πολιτεία δεν δείχνει τη μέριμνα που χρειάζεται είναι ενθαρρυντικό ότι οι εργαζόμενοι αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες. Εμείς ως Εργατικό Κέντρο είχαμε πάει κάποια είδη πρώτης ανάγκης μετά το σεισμό στο Αρκαλοχώρι και στηρίξαμε και την προσπάθεια των συναδέλφων των δύο σωματείων. Είναι ενθαρρυντικό ότι σε δύσκολες στιγμές που οι περισσότεροι εργαζόμενοι τα βγάζουν δύσκολα ο κόσμος πρόσφερε ότι μπορούσε για τους σεισμόπληκτους.»

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα