Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου, 2022

Στήριξη προνοιακών ιδρυμάτων από τον Δήμο Γαύδου

Σε κοινωφελή ιδρύματα των Χανίων έδωσε ο Δήμος Γαύδου κατσίκια που είχαν συλλεχθεί το προηγούμενο διάστημα καθώς ήταν ανεπιτήρητα από τους βοσκούς τους.
Τα ζωντανά συγκεντρώθηκαν σε κτηνοτροφική εκμετάλλευση του Δήμου και στη συνέχεια επειδή άγνωστος ελευθέρωσε ορισμένα από αυτά μεταφέρθηκαν στο Σφαγείο Καντάνου και από εκεί μοιράσθηκαν στο Αννουσάκειο (10 κομμάτια), στο Γηροκομείο (6) και στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας (3).
Η δήμαρχος Γαύδου κ. Λίλιαν Στεφανάκη (φωτ.) σημείωσε στα “Χ.ν.” πως «έχουμε και στη Γαύδο προβλήματα με τα ανεπιτήρητα κοπάδια αιγοπροβάτων όπως και οι άλλη Δήμοι. Είναι λογικό να φύγει κάποιο ζώο από ένα κτηνοτρόφο δεν συζητάμε για κάτι τέτοιο. Αλλά για αυτόν που αφήνει τελείως ελεύθερα τα ζώα του να πάνε όπου θέλουν, να φάνε ότι θέλουν, να κάνουν ότι θέλουν. Η κτηνοτροφία είναι επιδοτούμενη και πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τη νομοθεσία. Εμείς ότι κάναμε το κάναμε στα πλαίσια του Νόμου. Όταν βρούμε τα ζώα χωρίς ενώτια τα πηγαίνουμε στην κτηνοτροφική εκμετάλλευση του Δήμου, όταν είναι χωρίς ενώτια τότε πληρώνει ένα πρόστιμος ο κτηνοτρόφος και 10 ευρώ πρόστιμο για κάθε μέρα που τα κρατάει ο Δήμος. Αυτά που πιάσαμε δεν είχαν ενώτια και θεωρήσαμε σωστό να τα δωρίσουμε σε κοινωφελή ιδρύματα του τόπου μας».

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα