Κυριακή, 26 Μαρτίου, 2023

Στήριξη απόρων

Πάνω από 130 οικογένειες λαμβάνουν βοήθεια από το Παντοπωλείο Αλληλεγγύης του “Κυττάρου Χαλέπας” με τις ανάγκες να αυξάνονται διαρκώς όπως επισημαίνουν οι άνθρωποι του Παντοπωλείου.

Στο μεταξύ, η νεολαία του “Κυττάρου” στέλνει το δικό της μήνυμα ανθρωπιάς καλώντας τους Χανιώτες και τις Χανιώτισσες να δώσουν το “παρών” στις εκδηλώσεις του 5ου φεστιβάλ που διοργανώνει, συνεισφέροντας με τρόφιμα, ρούχα, βρεφικά είδη και είδη πρώτης ανάγκης για τους ανθρώπους που δοκιμάζονται από τη φτώχεια και την ανεργία.

ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
«Δυστυχώς, οι άνθρωποι που ζητούν βοήθεια είναι πολλοί και αυξάνεται ο αριθμός τους. Στο πλαίσιο αυτό αναγκαστήκαμε αυτοί που κλείνουν 2 χρόνια τώρα να βγουν, για να ανανεωθεί η λίστα και να μπουν άλλοι άνθρωποι που κάνουν χαρτιά» σημείωσε εκ μέρους του Παντοπωλείου Αλληλεγγύης του “Κυττάρου Χαλέπας” η Μαρία Κληματσάκη.
Οπως τόνισε η κα Κληματσάκη οι ανάγκες που καλύπτει το Παντοπωλείο είναι μεγάλες καθώς περίπου 130 οικογένειες λαμβάνουν κάθε 15 ημέρες τρόφιμα, ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης, ενώ σε τακτική βάση το Παντοπωλείο προσφέρει βρεφικά είδη σε άπορες οικογένειες που γεννούν στο Νοσοκομείο Χανίων.
«Οταν ξεκινήσαμε είχαμε σκοπό να βοηθήσουμε περισσότερο τοπικά. Ομως, βλέποντας τις ανάγκες που υπάρχουν δεν βάζουμε περιορισμούς. Οποιος έχει ανάγκη λαμβάνει βοήθεια στο μέτρο των δυνατοτήτων μας» εξηγεί η κα Κληματσάκη.
Τη ρωτάμε αν η γειτονιά της Χαλέπας απ’ όπου ξεκίνησε η πρωτοβουλία του Παντοπωλείου Αλληλεγγύης συνεχίζει να στέκεται στο πλευρό της Δομής:
«Γενικά η κοινωνία της Χαλέπας μας στηρίζει. Ας είναι καλά οι γονείς των μαθητών των σχολείων της γειτονιάς, γενικότερα οι πολίτες και οι τοπικές επιχειρήσεις που μας βοηθούν στην προσπάθειά μας. Θέλουμε πραγματικά να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους, όπως και τους εθελοντές που κάνουν σημαντική δουλειά».

ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Στο μεταξύ, όλα είναι έτοιμα για την έναρξη του 5ου Φεστιβάλ που διοργανώνει ο πολιτιστικός και αθλητικός σύλλογος “Κύτταρο Χαλέπας” σε συνεργασία με τα μέλη της νεολαίας του “Κυττάρου Χαλέπας” από τις 4 έως τις 7 Αυγούστου και φέτος έχει έντονο χρώμα αλληλεγγύης.
«Στόχος είναι να συγκεντρώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα τρόφιμα και χρήματα για το Παντοπωλείο Αλληλεγγύης του “Κυττάρου”» σημείωσε το μέλος της νεολαίας του “Κυττάρου Χαλέπας” Ειρήνη Καπαράκη και πρόσθεσε την καθοριστική συμβολή της νέων παιδιών της Χαλέπας στη διοργάνωση του φεστιβάλ.
«Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε είναι ότι στις μέρες μας χρειάζεται όσο ποτέ να δείχνουμε αλληλεγγύη και να στηρίζουμε οικογένειες που έχουν ανάγκη, αλλά και ότι η τέχνη μπορεί να φέρει κοντά τον κόσμο» υπογράμμισε το μέλος της νεολαίας του “Κυττάρου” Λιάνα Μαρεντάκη, ενώ η Θέμιδα Κρασουδάκη στάθηκε στα καινοτόμα στοιχεία του φετινού φεστιβάλ: «Φέτος, επειδή συμπληρώνει 5 χρόνια το φεστιβάλ, αποφασίσαμε να έχει έναν επετειακό χαρακτήρα και γι’ αυτό γίνεται 4ήμερο και παράλληλα βάλαμε εκδηλώσεις απ’ όλα τα είδη τέχνης: Θέατρο, χορό, μουσική, βιβλιοπαρουσίαση κ.ά.
Από εκεί και πέρα θέλουμε το φεστιβάλ να αποτελεί μία εκδήλωση από τους νέους για τους νέους και να δίνει βήμα σε νέους δημιουργούς».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Το φεστιβάλ αρχίζει την Πέμπτη 4/8 στις 6.30 το απόγευμα στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων κοντά στην πρώην Γαλλική Σχολή με την παρουσίαση του βιβλίου του Βαγγέλη Κατσανικάκη “Είμαι ο Θεός του εαυτού μου”. Ακολουθούν χορευτικές παραστάσεις και η θεατρική παράσταση “Μία σκηνή…να σωριαστώ” από τα μέλη του Τμήματος Λυκείου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ.
Η είσοδος αυτή τη μέρα είναι ελεύθερη, με προαιρετική οικονομική ενίσχυση και συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.
Την Παρασκευή (5/8) θα πραγματοποιηθεί συναυλία ροκ μουσικής με guest τον Σπύρο Γραμμένο, ο οποίος πλαισιώνεται από μαθητικά και φοιτητικά τοπικά μουσικά συγκροτήματα.
Επίσης την ίδια αλλά και την επόμενη μέρα θα διεξαχθούν τουρνουά τίτσου, ποδοσφαίρου και μπάσκετ με έπαθλα από τοπικές επιχειρήσεις.
Η είσοδος είναι 4 € και 7 € το διήμερο.
Το Σάββατο (6/8) θα πραγματοποιηθεί συναυλία από χιπ – χοπ συγκροτήματα με guest αυτή τη μέρα των Τζαμάλ, Μικρό Κλέφτη και Εισβολέα. Το εισιτήριο κοστίζει 4 €.
Τέλος, την Κυριακή (7/8) θα γίνει ρεμπέτικο γλέντι με τους: Γιάννη Μάρακα, Μαρία Βασιλάκη και Βασίλη Παυλίδη. Η είσοδος, όπως και την πρώτη μέρα, είναι ελεύθερη με προαιρετική οικονομική ενίσχυση και συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.
Ολες τις μέρες θα διεξάγεται λαχειοφόρος αγορά με δώρα που προσέφεραν επιχειρήσεις των Χανίων, ενώ όλα τα έσοδα από τις εκδηλώσεις θα διατεθούν για την ενίσχυση του Παντοπωλείου Αλληλεγγύης του “Κυττάρου Χαλέπας”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα