Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

Το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη στο θέατρο του Εμπρόσνερου

Ενημέρωση για την απόφαση του Δήμου Αποκόρωνα να ονομάσει το Δημοτικό Θέατρο Εμπρόσνερου σε « ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αποκόρωνα κος Χαράλαμπος Κουκιανάκης στον μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, σε συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε στην οικεία του Χανιώτη μουσικοσυνθέτη στην Αθήνα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε ότι αποδέχεται την πρόσκληση με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση.

Ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαρ. Κουκιανάκης ανέφερε: «ο δήμος Αποκορώνου με την 252/2014 απόφασή του, επικαιροποίησε και επισημοποίησε την πρόταση του πρώην δημάρχου κ. Γρηγόρη Μαρκάκη προς εσάς και αποφάσισε την ονομασία του δημοτικού θεάτρου Εμπροσνέρου σε «Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης».
Το πέτρινο θέατρο που βρίσκεται στην θέση «Κρεμαστός» στον Εμπρόσνερο Αποκορώνου είναι ένα πραγματικό στολίδι για τον τόπο μας και θα αποτελέσει κέντρο πολιτισμού για την ευρύτερη περιοχή, καθώς διαθέτει ένα άρτια τεχνικά οργανωμένο χώρο που μπορεί να δεχθεί υψηλού επιπέδου θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, καθώς και άλλες πολιτιστικές δράσεις.
Η απόφασή μας είναι μια αυτονόητη πράξη αναγνώρισης στο πρόσωπό σας, που ως μεγάλος μουσικοσυνθέτης και κρητικός στην καταγωγή, αφιερώσατε την ζωή σας σε αγώνες για τις ανθρώπινες αξίες και με το έργο σας κάνατε παγκόσμια γνωστή την μουσική, τις αξίες και τον πολιτισμό μας.
Η τελετή για την ονομασία του θεάτρου, έχει προγραμματιστεί για τις 31 Ιουλίου με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 90 χρόνων σας. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει το «Μουσικό Σύνολο Βάμος».
Θα ήταν πραγματικά πολύ μεγάλη τιμή για τον Αποκόρωνα, αλλά και για την Κρήτη γενικότερα, να παρευρεθείτε στην τελετή ονομασίας του δημοτικού θεάτρου σε «Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης» και να μας δώσετε την ευκαιρία να σας αποδώσουμε αυτοπροσώπως τις οφειλόμενες τιμές για το μεγάλο έργο σας».

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες