Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Στην Παλιά Ηλεκτρική Χανίων οι 60 μετανάστες

Στο Κλειστό Γυμναστήριο της Παλιάς Ηλεκτρικής των Χανίων μεταφέρθηκαν αργά το μεσημέρι της Παρασκευής οι 60 μετανάστες που εντοπίστηκαν το πρωί στην περιοχή του Τερσανά Ακρωτηρίου.
Προηγήθηκε η καταγραφή τους στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων.
Οπως προέκυψε, πρόκειται για 60 άτομα: 57 άνδρες, δύο γυναίκες και ένα παιδί 4 ετών.
Ολοι τους, σύμφωνα με πληροφορίες, δηλώνουν Πακιστανοί.
Οπως είπαν τους αποβίβασε τα ξημερώματα σκάφος που είχε ξεκινήσει πριν δύο μέρες από τα παράλια της Τουρκίας και συγκεκριμένα από το Μπόντρουμ καθώς είχαν συμφωνήσει με τους διακινητές να τους πάνε στην Ιταλία. Οι διακινητές τους επιβίβασαν σε ιστιοφόρο το οποίο είχε δεμένη πίσω του μία βάρκα.
Τα ξημερώματα της Παρασκευής τους είπαν ότι έφτασαν στην Ιταλία. Τους έβαζαν κατά ομάδες στη βάρκα και σταδιακά τους αποβίβαζαν στη στεριά. Μόνο που η στεριά ήταν ο Τερσανάς.
Αργά το μεσημέρι οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στην Παλιά Ηλεκτρική Χανίων όπου θα φιλοξενηθούν προσωρινά με τη συνδρομή της Αστυνομίας, του Δήμου Χανίων, του Ερυθρού Σταυρού, του Νοσοκομείου Χανίων και εθελοντικών οργανώσεων.
Από το Γρ. Αθλητισμού του Δήμου Χανίων ανακοινώθηκε ότι λόγω της έκτακτης φιλοξενίας των μεταναστών στο Κλειστό Γυμναστήριο της Παλιάς Ηλεκτρικής, διακόπτονται προσωρινά τα προγράμματα γυμναστικής και οι προπονήσεις.
Επίσης, οι μετανάστες θα υποβληθούν -σύμφωνα με τον νόμο- σε ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια, αναμένεται να προωθηθούν στην Αττική για να φιλοξενηθούν σε κάποια δομή.
Στο μεταξύ, το Λιμενικό διεξήγαγε από αέρος και θαλάσσης έρευνες για τον εντοπισμό του σκάφους που συνέχισε το… ταξίδι του προς άγνωστη κατεύθυνση.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής έγινε γνωστό ότι πλοίο του Λιμεναρχείου Ηρακλείου εντόπισε το τουρκικό ιστιοφόρο με 3 Τούρκους διακινητές νότια – νοτιοδυτικά της Σαντορίνης.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες