Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023

Στην ΟΑΚ μιλάνε για… βιβλία

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου συναντήθηκαν τα μέλη της Λέσχης Φιλαναγνωσίας στον χώρο της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος «Το Φως», με θέμα: «Έλληνες πεζογράφοι με φόντο την Κρήτη».

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της ΟΑΚ, «στην πρώτη συνάντηση για τη νέα χρονιά είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε την κα Μαρινέλλα Βλαχάκη, η οποία μίλησε για την ιστορία του βιβλίου της “Σιλάνς Σιλβουπλέ”, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση μαζί της. Ο Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς, Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ, καλωσόρισε τα μέλη της Λέσχης καθώς και την κα Βλαχάκη, τονίζοντας τη σημασία που έχει η λογοτεχνία στην εποχή μας, καθώς και στην «ανθρωποποίησή» της. Ο σημερινός άνθρωπος, συνέχισε, ζητά στήριγμα, αλλά και η εποχή μας ζητά ένα νέο ήθος, που μόνο ένας λογοτέχνης μπορεί να το προσφέρει».

Στην επόμενη συνάντηση θα συζητηθεί το ιστορικό μυθιστόρημα του Νίκου Ψυλλάκη, με τίτλο: «Και οι θάλασσες σωπαίνουν» και αμέσως μετά θα ακολουθήσει ξενάγηση στη Φωτογραφική Έκθεση, στις εγκαταστάσεις της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης (ΟΑΚ), για τον Renato Mordo, τον πρώτο σκηνοθέτη της Εθνικής Λυρικής Σκηνής της Ελλάδας, με τίτλο: «Renato Mordo. Εβραίος, Έλληνας και Γερμανός. Η ζωή ενός καλλιτέχνη την εποχή των άκρων». Όπως σημειώνεται η ημερομηνία συνάντησης θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, ενώ η Λέσχη θα είναι ανοικτή για το κοινό και στις μηνιαίες συναντήσεις τα μέλη της θα συζητούν γύρω από ένα βιβλίο, το οποίο θα έχουν διαβάσει, μετά από κοινή συμφωνία με τους υπεύθυνους της Λέσχης, κα Ανδρομάχη Χουρδάκη και κ. Ιωάννη Μουντογιαννάκη. «Η ανθρώπινη επικοινωνία μέσα από τη δημιουργική συζήτηση γύρω από την ανάγνωση ενός βιβλίου αποτελεί πάντα ευχάριστη αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Ιωάννη Μουντογιαννάκη, Βιβλιοθηκονόμο της ΟΑΚ (τηλ.: 2824022245), E-mail: oac@oac.gr».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα