Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023

Στην Μυτιλήνη ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας

Τη Μυτιλήνη επισκέπτεται σήμερα, Μεγάλη Τρίτη, ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Παναγιώτης Αρκουμανέας.
Ο κ. Αρκουμανέας συναντήθηκε με τον διοικητή του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια, στελέχη μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα και την οργάνωση «Γιατροί χωρίς Σύνορα» που δραστηριοποιείται στη Λέσβο.
Επίσης, συναντήσεις είχε με τον διοικητή του νοσοκομείου Μυτιλήνης, Γιώργο Καμπούρη, αλλά και με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου, Παναγιώτη Προβέτζα. Τέλος, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη.
Με τον δήμαρχο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, συζήτησε διεξοδικά την κατάσταση που επικρατεί στο νησί και ειδικότερα στο ΚΥΤ Μόριας, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού Covid 19.
Ο κ. Κύτελης παρουσίασε τις ενέργειες του δήμου για την αντιμετώπιση της πανδημίας, εξέφρασε την ανησυχία του για τον πληθυσμό του ΚΥΤ, ζήτησε «την άμεση αποσυμφόρηση, φύλαξη και ενίσχυση του Κέντρου με προσωπικό, ενώ επισήμανε την ανάγκη δημιουργίας ειδικού χώρου καραντίνας εντός της δομής. Ανάλογα μέτρα ενίσχυσης με προσωπικό ζήτησε και για το Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης».
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Μυτιλήνης, «ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις πρωτοβουλίες του δήμου για την αντιμετώπιση της πανδημίας και δεσμεύθηκε ότι θα ικανοποιηθεί αίτημα του δημάρχου για εγκατάσταση, στις αρχές Μαΐου, στο νησί, Κινητής Μονάδας Υγείας, για τη διενέργεια τεστ για τον Covid 19».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα