Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου, 2022

Στην Κρήτη η Πρέσβης της Ιταλίας στην Ελλάδα

Η Πρέσβης της Ιταλίας στην Ελλάδα κα. Patrizia Falcinelli επισκέφθηκε σήμερα τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Κρήτης «Στη συνάντηση στη Περιφέρεια, παρόντες ήταν επίσης ο Πρόξενος της Ιταλικής Πρεσβείας Tutino Alessandro, ο επίτιμος Πρόξενος της Ιταλίας στη Κρήτη Paolo Bartolozzi, o στρατιωτικός ακόλουθος Moioli Efrem, o π. αντιδήμαρχος Ηρακλείου Αντρέα Γκαραντσίνι, το στέλεχος της Περιφέρειας Κρήτης Τζούλια Μπαρτολότσι (ιταλικής καταγωγής).
Η θεματολογία της επίσκεψης επικεντρώθηκε στην ενίσχυση της συνεργασίας Κρήτης και Ιταλίας στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού της οικονομίας-εμπορίου, των εξαγωγών Κρητικών προϊόντων, αλλά και στο τομέα της πολιτικής προστασίας.
Η κα. Falcinelli ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη για την υποδοχή και εξέφρασε την αλληλεγγύη της στους σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου. Μάλιστα στην κατεύθυνση αυτή, η Πρέσβης ανέφερε ότι Ελλάδα και Ιταλία συνεργάζονται στο τομέα της Πολιτικής Προστασίας και το επόμενο διάστημα πρόκειται να πραγματοποιηθεί μια ευρεία Σύνοδος για το θέμα.
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης και η Ιταλίδα Πρέσβης συζήτησαν επίσης την ενίσχυση των εξαγωγών τυποποιημένων Κρητικών προϊόντων στην Ιταλία, του τουρισμού αλλά και θέματα επιχειρηματικότητας καθώς υπάρχει ενδιαφέρον για ιταλικές επενδύσεις στο νησί μας.
Τέλος η κα. Falcinelli ευχαρίστησε για την άριστη συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα στη Περιφέρεια Κρήτης και το Ιταλικό προξενείο στο νησί μας»

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα