Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

Στην Εθνική Ομάδα Optimist Νικολάου – Σινάνη

Όμορφο ιστιοπλοϊκό θέαμα πρόσφεραν οι 187 αθλητές και αθλήτριες που έλαβαν μέρος στον αγώνα πρόκρισης για τον καταρτισμό των εθνικών ομάδων στις κατηγορίες Optimist και ILCA 4 που έγινε στις εγκαταστάσεις του ΝΟΚαλαμακίου από την Τετάρτη 14/03 έως και 19/03.

Όπως αναφέρει ο ίδιος ο ΙΟΧ «τις ιστιοδρομίες και στις δυο κατηγορίες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν οι γονείς των ιστιοπλόων και οι φίλοι του αθλήματος μέσω της ζωντανής μετάδοσης στο κανάλι της ΕΙΟ στο You Tube και το Facebook.

Και σε αυτόν τον αγώνα αποδείχθηκε πόσο έχουν βοηθήσει τους ιστιοπλόους τα προπονητικά καμπ που διοργανώνει η ΕΙΟ σε όλη τη χώρα. Το επίπεδο ήταν υψηλό και έγιναν εντυπωσιακές ιστιοδρομίες. Των αγώνων προηγήθηκε προπονητικό καμπ της προεθνικής Ελλάδος ,στο οποίο συμμετείχαν οι 24 καλύτεροι αθλητές οπτιμιστ που προέκυψαν από τα περιφερειακά πρωταθλήματα 2023. Από τον ΙΟΧ συμμετείχαν 3 αθλητές, οι Νικολάου Άγγελος, Παίσιος Ίντα και Σινάνη Κων/να.

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων συμμετείχε στην Πανελλήνια Πρόκριση Εθνικής ομάδας Optimist και ILCA 4 2023 με 9 αθλητές, συγκεκριμένα στα Optimist συμμετείχαν οι Νικολάου Άγγελος, Κωνσταντίνα Σινάνη, Φυλλαδιτάκης Γιώργος,Παίσιος Ίντα- Ματθαία και ο Διακάκης Γαβριήλ και στα ILCA 4 οι Κουκουτσάκης Αλέξανδρος, Κακούρης Ανδρέας, Μανιουδάκη Μαριάννα και η Φυλλαδιτάκη Μελίνα για μια θέση στην εθνική ομάδα. Σε έναν αγώνα όπου είχε όλες τις καιρικές συνθήκες.

Μετά από συνολικά 8 ιστιοδρομίες στα Optimist, ο Άγγελος Νικολάου και η Κωνσταντίνα Σινάνη πήραν το εισιτήριο για την Εθνική Ομάδα.

Συνολικά στη κατηγορία Optimist είχαμε 112 αθλητές και στην κατηγορία ILCA 4 συνολικά 75 αθλητές (50αγόρια και 25 κορίτσια).

Οι θέσεις των αθλητών του ΙΟΧανίων στη διοργάνωση ήταν:

Optimist

18ο Γενική και 12ος Αγόρια Νικολάου Άγγελος

22η Γενική και 8η Κορίτσια Σινάνη Κωνσταντίνα

58η Γενική και19η Κορίτσια Παίσιος Ίντα Ματθαία

61ο Γενική και 42ος Αγόρια Φυλλαδιτάκης Γιώργος

105ο Γενική και 73ος Αγόρια Διακάκης Γαβριήλ

ILCA 4 αγόρια

21Ος Κουκουτσάκης Αλέξανδρος

22ος Κακούρης Ανδρέας

ILCA 4 κορίτσια

18η Φυλλαδιτάκη Μελίνα

19η Μανιουδάκη Μαριάννα

2Η ΘΈΣΗ στο Πανελλήνιο ομαδικό. Η ομάδα της ΠΕΡΙΦΈΡΕΙΑΣ ΝΉΣΩΝ ΑΙΓΑΊΟΥ ΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ με την συμμετοχή του Άγγελου Νικολάου Κων/να Σινάνη ( ΙΟΧΑΝΙΩΝ). Κων/να Ραγκούση Μιχαήλ Ακάλεστος (ΝΟ ΠΆΡΟΥ) τερμάτισαν στην δεύτερη θέση πίσω από την ομάδα της Περιφέρειας Αθήνας.

Ξεχωριστή ήταν η στιγμή της απονομής στο ομαδικό Optimist. Στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών τα μετάλλια απένειμαν στους νικητές τρεις μητέρες από τα Χανιά, την Πάρο και την Αθήνα αντίστοιχα.

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων, συγχαίρει όλους τους αθλητές για το ήθος και την αγωνιστικότητα τους, ευχαριστεί τους προπονητές του Βασίλη Σωτήριου και Ανδρέα Σηφάκη, για την προετοιμασία και παρουσία των αθλητών μας και την κα Αλεξάνδρα Τσαλατσάνη για την φιλοξενία της ομάδας οπτιμιστ.

Επίσης ευχαριστούμε την ΕΙΟ και τον ΝΟΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ για την άψογη διοργάνωση.

Τέλος την ΑΝΕΚ LINES γιατί είναι σταθερά κοντά μας με τη χορηγία της.

Το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού μας είναι τον Απρίλιο με το Παγκρήτιο Κύπελλο Ανοικτής Θάλασσας που διοργανώνει ο ΙΟΧ, καθώς και με την αποστολή της ομάδας Οπτιμιστ U13, στην Καλαμάτα από 18-22/04, για το πανελλήνιο πρωτάθλημα οπτιμιστ κάτω των 13 ετών, 2023».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα