Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2022

Στην επέτειο μνήμης των 27 Εκτελεσθέντων Μαρτύρων του Σοκαρά οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Στην καθιερωμένη ετήσια Επέτειο Μνήμης για τους 27 εκτελεσθέντες κατοίκους του Σοκαρά από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής τον Αύγουστο του 1944 έδωσαν το «παρών» σήμερα και οι τρεις βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Ηγουμενίδης, Σωκράτης Βαρδάκης και Χάρης Μαμουλάκης.

Αποτίοντας ελάχιστο φόρο τιμής, οι βουλευτές κατέθεσαν στεφάνι στη μνήμη των 27 Εκτελεσθέντων Μαρτύρων που έπεσαν για την πατρίδα, τονίζοντας τόσο την ανάγκη να διατηρηθεί ζωντανή η ιστορική μνήμη, όσο και την απαίτηση να προχωρήσει η κήρυξη του Σοκαρά ως μαρτυρικού τόπου. «Πρέπει να διαφυλάξουμε έμπρακτα την ιστορική μνήμη και το συμπέρασμα από τη θυσία των 27 Μαρτύρων, πως “ποτέ πια πόλεμος, ποτέ πια φασισμός”», όπως δήλωσαν, ενώ επίσης εξέφρασαν την ανάγκη να προχωρήσει πλέον ο δρόμος που έχει ανοίξει για τις γερμανικές οφειλές, σύμφωνα με το πόρισμα της Ελληνικής Βουλής.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Γόρτυνας, το Τοπικό Συμβούλιο Σοκαρά, την Ενορία Σοκαρά, τον Σύλλογο Θυμάτων Ολοκαυτώματος Σοκαρά, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σοκαρά, τον Σύλλογο Περιβάλλοντος Φαραγγιανών και τις οικογένειες των Μαρτύρων.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα