Τρίτη, 15 Ιουνίου, 2021

Από τις Βρυξέλλες κατευθείαν στις φυλακές Δομοκού ο Γ. Λαγός

Στις φυλακές Δομοκού οδηγείται ο καταδικασμένος για συμμετοχή στη Χρυσή Αυγή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Γιάννης Λαγός.

Το μεσημέρι του Σαββάτου ο Γιάννης Λαγός έφθασε στην Αθήνα μετά την έκδοσή του από το Βέλγιο και την παράδοσή του στις ελληνικές αρχές. Εν συνεχεία μεταφέρθηκε στο Εφετείο προκειμένου να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών.

Η διαδικασία κράτησε λίγη ώρα και πλέον ο Γιάννης Λαγός παίρνει τον δρόμο για τις φυλακές Δομοκού, όπου είναι φυλακισμένα και ο υπόλοιπος πυρήνας της Χρυσής Αυγής.

Ο καταδικασμένος ευρωβουλευτής εξέφρασε τη διαφωνία του ως προς το κατάστημα κράτησης που θα αποτελέσει το νέο του σπίτι, ζητώντας να κρατηθεί στον Κορυδαλλό προκειμένου να μπορεί να εκτελεί και τα καθήκοντα του στο Ευρωκοινοβούλιο, καθώς παρά την καταδίκη του σε πρώτο βαθμό από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, δεν παύει να διατηρεί τόσο τη θέση του στο Ευρωκοινοβούλιο, όσο και τη δυνατότητα να μπορεί να εκτελεί τα καθήκοντα του, αλλά και να πληρώνεται.

Ο εισαγγελέας τον ενημέρωσε ότι δεν είναι αρμόδιος να αποφασίσει για το αιτήματα του να εκτίσει την ποινή του στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς αρμόδια για αυτό το θέμα είναι η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Σύμφωνα με τους δύο δικηγόρους του Γιάννη Λαγού ο εντολέας τους έχει ήδη υποβάλλει αίτημα στην Γραμματέα Αντεγκληματικης Πολιτικής προκειμένου να κρατηθεί στον Κορυδαλλό για να διευκολύνεται στην άσκηση των καθηκόντων του στην Ευρωβουλή.

Πελώνη για την έκδοση του Γ. Λαγού: Δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός

«Η ελληνική Δημοκρατία αγωνίστηκε και απέβαλλε το τοξικό δηλητήριο της Χρυσής Αυγής. Το Κράτος Δικαίου στάθηκε ρωμαλέο απέναντι στους εγκληματίες. Και η Δικαιοσύνη έδωσε την απάντησή της με τις αποφάσεις της», επισημαίνει σε δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Και υπογραμμίζει: «Δεν επιτρέπεται, όμως, κανένας εφησυχασμός. Οι ελληνικές αρχές κινήθηκαν άμεσα και συντονισμένα τόσο για την έκδοση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, όσο και για την παράδοση του Γιάννη Λαγού προκειμένου να εκτίσει την ποινή του. Χρειάζεται, όμως, διαρκής αγώνας ώστε η ελληνική Δημοκρατία να μην βρεθεί ξανά αντιμέτωπη με τέτοια φαινόμενα».

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες