Παρασκευή, 14 Μαΐου, 2021

Στην αναμονή το Μουσείο Μουσικών στις Λουσακιές

Η αναγκαιότητα επίλυσης των προβλημάτων που ανακόπτουν την πορεία υλοποίησης του Κέντρου Μουσικής – Χορευτικής – Τραγουδιστικής Κρητικής Παράδοσης, με τον διακριτικό τίτλο “Μουσείο Μουσικών της Κρήτης”, βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε χθες μεταξύ του Πολιτιστικού Συλλόγου Λουσακιών και του δημάρχου Κισσάμου Γιώργου Μυλωνάκη.
Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του δραστήριου αυτού Πολιτιστικού Συλλόγου, η οποία έχει ως αφετηρία τη δεκαετία του ’90 και με σταθερά βήματα οδεύει προς υλοποίηση την τελευταία δεκαετία. Η έλλειψη τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου στον χώρο που θα στεγαστεί
το μουσείο είναι ένα από τα σημαντικότερα εμπόδια που αντιμετωπίζει ο πολιτιστικός νσύλλογος Λουσακιών και που μετά τη συνάντηση θεωρεί, σύμφωνα με τον πρόεδρό του κ. Στέλιο Κουνελάκη, ότι θα αντιμετωπιστεί άμεσα για να προχωρήσει η υλοποίηση του έργου.
Οπως επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Λουσακιών «Το Μουσείο Μουσικών Κρήτης είναι ένα έργο όπου θα αποτελέσει τον κορμό της διάδοσης καταγραφής της μουσικής χορευτικής παράδοσης σε πρώτη φάση της πρώην επαρχίας Κισάμου του νομού Χανίων και σήμερα των δήμων Κισάμου και Πλατανιά».
Ο αντιπρόεδρος του Π.Σ.Λουσακιών κ. Μανώλης Πατερομιχελάκης σημείωσε ότι
«Το κτήριο του Μουσείου θα αποτελεί συνέχεια του παλιού δημοτικού σχολείου. Γι’ αυτή
την υπόθεση αρχίσαμε από τις αρχές του 1990 με δύο διεθνή μουσικολογικά συνέδρια στο χωριό μας με το πρώτο το 1993 και το δεύτερο το 2000.
Την επιστημονική στελέχωση του Μουσείου την έχει αναλάβει το Τμήμα Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών με την έγκριση του Υπουργείου Πολιτισμού».
Την αισιοδοξία του για την πορεία του έργου εξέφρασε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κισάμου κ. Γεώργιος Μυλωνάκης, ο οποίος σημείωσε στα “Χ.Ν.” ότι: «Για την ολοκλήρωση της μελέτης τουν Μουσείου Μουσικών στις Λουσακιές πρέπει να γίνει επέκταση του οικισμού ώστε να καταφέρουμε να προχωρήσουμε σε νόμιμες εργασίες και η συζήτηση που θα γίνει
σήμερα αφορά αυτό τον σκοπό. Υπήρξε μια καθυστέρηση εξαιτίας πολλών άλλων σημαντικών προβλημάτων που προέκυψαν στη δημοτική περιφέρεια και φυσικά της πανδημίας αλλά αισιοδοξώ ότι πολύ σύντομα θα έχει ολοκληρωθεί το όλο εγχείρημα».
Το παρόν στο Δημαρχείο έδωσε και ο πρώην δήμαρχος Κισσάμου κ. Θεόδωρος Σταθάκης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «Ο δήμος Κισάμου πρέπει να προχωρήσει σε συνεργασία με την περιφέρεια την υλοποίηση αυτού του μεγάλου έργου διότι θα ανοίξει το νέο ΕΣΠΑ το 2023 και δεν θα είμαστε έτοιμοι. Για τον σκοπό αυτό είμαστε σήμερα εδώ και αισιοδοξούμε
πώς όλα θα πάνε καλά”.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες