Σάββατο, 27 Νοεμβρίου, 2021

Στίλβη: Αφιέρωμα στη νέα χανιώτικη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου

Μία νέα ομάδα από τα Χανιά, η Στίλβη θα κάνει την εμφάνιση της στα εθνικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου των γυναικών και με την ευκαιρία αυτή παρουσιάζουμε μερικά στοιχεία και βέβαια το ρόστερ της.

Το πρώτο επίσημο παιχνίδι της την ερχόμενη Κυριακή με τους Νέους Εργοτέλη στο Ηράκλειο στο πλαίσιο της Γ’ Εθνικής. Ηδη έχει δώσει 3 φιλικά το πρώτο με τον ΑΟΧ και τα άλλα δύο με τον Χάλη στα οποία τα κορίτσια έχουν εμφανίσει σαφή βελτίωση.
Οσον αφορά την έδρα της ομάδας θα αγωνίζεται στο γήπεδο του Αλικιανού ενώ οι προπονήσεις γίνονται κυρίως στο γήπεδο της Αγίας Μαρίνας. Για την προσπάθεια αυτή μιλάει ο ιδρυτής και προπονητής της Στίλβης Αντώνης Ακρωτηριανάκης
-Αντώνη πως και αποφασίσατε να κάνετε μια νέα ομάδα στα Χανιά που υπάρχουν άλλες δύο; Και μάλιστα σε δύσκολες εποχές λόγω covid-19
-Εντελώς αυθόρμητα είχαμε την διάθεση και την ανάγκη να συμμετέχουμε κι εμείς στο παιχνίδι με το δικό μας στυλ, με τα δικά μας συναισθήματα. Επίσης, θεωρούμε υγιές να υπάρχουν ομάδες στην πόλη μας, στα Χανιά ώστε να προκύπτει αγωνιστική βελτίωση και να εξελίσσεται συνεχώς το γυναικείο ποδόσφαιρο. Το ξεκίνημα της ομάδας μας σε εποχές ιδιαίτερες, παρουσιάζει το γεγονός ότι με πάθος και προσπάθεια όλα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.

Υπάρχει κάτι διαφορετικό στην φιλοσοφία σας;

Θα λέγαμε ότι υπάρχει μια αγωνία να οικοδομήσουμε μια ομάδα εντός των αγωνιστικών χώρων αλλά και ένα σύνολο ανθρώπων που θα τοποθετείται σε κοινωνικοπολιτικό επίπεδο, θα έχει δράσεις και θα αμφισβητεί. Είμαστε λοιπόν μια αντισυμβατική ομάδα καθώς μέσα της δεν υπάρχουν αυθεντίες αλλά μόνο νέοι άνθρωποι που αγαπούν το παιχνίδι. Νέες που απέναντι στην ατομοκεντρική κοινωνία που αλληλεπιδρούμε καθημερινά προσπαθούμε να χτίσουμε ένα σύνολο ανθρώπων, το οποίο μέσω του ποδοσφαίρου περνά σε διαφορετικά ψυχοσυναισθηματικά εδάφη.

Τι στόχους αγωνιστικούς έχετε;

Στο αγωνιστικό κομμάτι στόχος είναι να δημιουργήσουμε νέες αθλήτριες που να αγαπήσουν το άθλημα και να απαιτήσουν ίσες ευκαιρίες και κίνητρα. Όλα αυτά με έναν ανθρωποκεντρικό τρόπο. Ειδικότερα, ετούτη τη χρονιά επιθυμούμε να κατανοήσουμε τεχνικά και τακτικά στοιχεία στο παιχνίδι μας, προκειμένου να αποκτήσουμε μια βάση για να είμαστε αθλητικά ανταγωνιστικές εντός των τεσσάρων γραμμών.
Υπάρχει στον ορίζοντα και κάποια άλλη δραστηριότητα από την Στίλβη;
Η Στίλβη δρα εντός του γυναικείου ποδοσφαίρου! Ταυτόχρονα αγωνιά ώστε κάθε μέρα το άθλημα να πάψει να αποτελεί μια μορφή έμφυλης διάκρισης στην κοινωνία μας.
Συνεπώς, όλο το ενδιαφέρον μας προσεγγίζεται στο τώρα και στο σήμερα προκειμένου να μπορούμε να εμβαθύνουμε συγκεκριμένα.
Για ότι προκληθεί εν συνεχεία είμαστε εδώ για να το αναλύσουμε και να το φέρουμε εις πέρας αν χρειαστεί.

Γιατί επιλέξατε αυτό το όνομα;

Η Στίλβη προέκυψε αυθόρμητα ένα όμορφο απόγευμα, κλείσαμε τα μάτια μας και η πρώτη λέξη που μας ήρθε ήταν εκείνη. Επιπλέον, συνδέεται συναισθηματικά με το τραγούδι “Στίλβη” των Πυξ-Λαξ στον ομώνυμο δίσκο. Παράλληλα, με τον αυθορμητισμό η λέξη Στίλβη παρουσιάζει έναν δυναμισμό μέσα από τα πολλά σύμφωνα που έχει στη κατοχή της.

Κάτι άλλο να προσθέσεις;

Μια ομάδα ποδοσφαίρου γυναικών δρα στο γήπεδο και την κοινωνία.
Είμαστε εδώ για να ακονίσουμε με ευαισθησία και δυναμική και τα δύο πεδία. Έτσι, πλάι στα ποδοσφαιρικά ματς θέλουμε να υπάρχουν ανοιχτές τοποθετήσεις σε κοινωνικά ζητήματα.
Για εμάς το ποδόσφαιρο είναι ένα κοινωνικό όπλο που μπορεί να αγκαλιάσει διαφορετικούς πολιτισμούς, διαφορετικές γλώσσες και θρησκείες, διαφορετικά κοινωνικά στρώματα χαρίζοντας σε όλες μας ένα δεύτερο σπίτι.

Η πρώτη ομάδα της Στίλβης

Τερματοφύλακες

Κλωθάκη Σταυρίνα
Μπατζάκη Αργυρώ

Αμυντικοί

Αξωνίδου Αργυρώ
Παπαδομανωλάκη Αρτεμις
Κουλάκη Αρτεμις
Παπαδομανωλάκη Φανή
Μαζανάκη Ελισάβετ
Χούσου Μαρία
Κορομιά Χαρά
Σίμου Εύη

Μέσοι

Σούνα Σέβη
Βαγιωνάκη Χρύσα
Βάνι Νικολέτα
Μακράκη Κατερίνα
Καλεβέα Εύα
Μυλωνά Κατερίνα
Παπαδομανωλάκη Βίκυ
Νάνο Λουτσία
Μαζανάκη Μαρία

Επιθετικοί

Κουτσουκλάκη Χαρά
Γιακουμάκη Κατερίνα
Λαζαρίδη Μαρία
Τζαφάρι Ζεϊναμπ

 

Το πρόγραμμα
8ος όμιλος
1η αγωνιστική (17/10)
Χάλης – Εθνικός Π.
Νέοι Εργοτέλη – Στίλβη
Ρεπό: ΑΟ Ζωή Πεντέλης
2η αγωνιστική (31/10)
Εθνικός Π. – Νέοι Εργοτέλη
Στίλβη – ΑΟ Ζωή
Ρεπό: Χάλης Βαρυπέτρου
3η αγωνιστική (14/11)
Νέοι Εργοτέλη – Χάλης
ΑΟ Ζωή – Εθνικός Π.
Ρεπό: Στίλβη Χανίων
4η αγωνιστική (5/12)
Χάλης – ΑΟ Ζωή
Εθνικός Π. – Στίλβη
Ρεπό: Νέοι Εργοτέλη
5η αγωνιστική (19/12)
Στίλβη – Χάλης
ΑΟ Ζωή – Νέοι Εργοτέλη
Ρεπό: Εθνικός Πειραιά
Στον β’ γύρο οι ημερομηνίες: 9 & 23/1, 6 & 20/ 2, 13/3.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα