Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου, 2022

Στη Νέα Ζηλανδία η συνέχεια του Avatar

Στη Νέα Ζηλανδία θα πραγματοποιηθούν τα γυρίσματα των τριών σίκουελ της κινηματογραφικής ταινίας επιστημονικής φαντασίας, Άβαταρ, ανακοίνωσαν οι εταιρείες 20th Century Fox και η Lightstorm Entertainment, ενώ τουλάχιστον 400 εκατομμύρια δολάρια θα δαπανηθούν στα οπτικά εφέ και τις σκηνές δράσης.
Ο σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον ανακοίνωσε ότι ήρθε σε συμφωνία με την κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας για να γυρίσει εκεί τη συνέχεια του επικού του οράματος «Avatar».
Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας θα επιδοτήσει το κόστος της παραγωγής για να γυριστούν τρεις ταινίες (3 sequels) του Avatar.
Το συνολικό κόστος θα ανέλθει στα 415 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ και οι ταινίες θα αρχίσουν να προβάλλονται από το 2016.
Ο Τζέιμς Κάμερον που θα γίνει μόνιμος κάτοικος Νέας Ζηλανδίας λέει ότι στη χώρα αυτοί υπάρχουν εξαιρετικοί τεχνικοί και στούντιο.
«Οι συνέχειες του Άβαταρ θα προσφέρουν εκατοντάδες θέσεις και χιλιάδες ώρες εργασίας στη χώρα, ενώ θα συμβάλουν και στην οικονομία της Νέας Ζηλανδίας» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης, Στίβεν Τζόις.
Οι παραγωγοί των ταινιών συμφώνησαν, επίσης, να προωθήσουν τη χώρα ως ένα τουριστικό προορισμό, μέσω των τοπίων που θα προβάλλονται.
Η πρώτη ταινία είχε καταφέρει το 2010 να κερδίσει 3 Όσκαρ, ενώ πολλές από τις σκηνές είχαν γυριστεί επίσης στη Νέα Ζηλανδία.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα