Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, 2021

Στη μαγευτική παραλία της Πρέβελης

» Σε παραλίες αλλά και στην ενδοχώρα της Κρήτης

Απαράμιλλες σε ομορφιά αρκετές παραλίες του νησιού μας στη νότια ακτογραμμή του με άλλες να είναι αρκετά γνωστές και άλλες λιγότερο ή και άγνωστες στο ευρύ κοινό όταν μάλιστα δεν υπάρχει οδική πρόσβαση.

Κάθε κανόνας, βέβαια έχει και τις εξαιρέσεις του και αυτό φαίνεται με την “απόδρασή” μας αυτή την εβδομάδα στην στερούμενη οδικής πρόσβασης παραλίας Πρέβελη του Ρεθύμνου.

Η συγκεκριμένη παράλια περιοχή του Λιβυκού Πελάγους ακούγεται ακόμα ως Λίμνη Πρέβελης κι  έγινε αρκετά γνωστή εξαιτίας της Ιστορικής Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Ιεράς Μονής Πρέβελη που ανήκει στην περιφέρεια της Ιεράς Μητρόπολης Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων. Απέχει από την πόλη του Ρεθύμνου 38 χιλιόμετρα.

Παρασκευάς Περάκης και Ελένη Φουντουλάκη σχολιάζουν την επικαιρότητα και μπαίνουν… onLine με τον πρόεδρο των Πνευμονολόγων Ν. Χανίων Μιλτιάδη Μαρκάτο και τον εθελοντή προπονητή ΑμεΑ Κώστα Νικολαντωνάκη.

Οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν όλη την περιοχή κατηφορίζοντας το μονοπάτι μέχρι να φτάσουν στην μοναδική ίσως σε ομορφιά όλης της ακτογραμμής του Ρεθύμνου παραλίας με αμμουδιά όπου εκβάλλει ο αστείρευτος ποταμός Κουρταλιώτης του οποίου ένα τμήμα πριν τα νερά του χυθούν στη θάλασσα σχηματίζουν μια μικρή λίμνη. Αξίζει να πούμε ότι εκεί παρόχθια του ποταμού υπάρχει και κάτι άλλο που κάνει την περιοχή να μοιάζει ξωτική και είναι το δάσος από φοίνικες το οποίο αποτελούσε το δεύτερο σε έκταση στην Κρήτη μετά το Βάι, αλλά δυστυχώς, πριν από χρόνια έγινε παρανάλωμα του πυρός. Στην παραλία μεταφέρονται επισκέπτες και με εκδρομικά σκάφη από την Αγία Γαλήνη και τον Πλακιά.

Παραθέτουμε αρκετά στιγμιότυπα κατά την μετάβαση μας περπατώντας στο καλοσυντηρημένο κατηφορικό βέβαια μονοπάτι από και προς την παραλία για 15 λεπτά.

2 Comments

  1. Το ότι «Η συγκεκριμένη παράλια περιοχή του Λιβυκού Πελάγους ακούγεται ακόμα ως Λίμνη Πρέβελης» δεν δικαιολογεί τον τίτλο «Στη μαγευτική παραλία της Πρέβελης». Αντί να διορθώσουμε το λάθος, το αναπαράγουμε;
    Η λέξη Πρέβελης είναι αρσενικού γένους: ο Πρέβελης, που ήταν επώνυμο (πασίγνωστος ο Πρεβελάκης). Το σωστό λοιπόν είναι “Μονή Πρέβελη”, “παραλία Πρέβελη” κ.λπ.

    • Χαρά στην υπομονή σας. Ψύλλους στα άχυρα ψάχνετε.
      Στ’ αλήθεια περιμένετε να το διορθώσουν τη στιγμή που το βάζουν σε τίτλο με μεγάλα γράμματα;

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα