Σάββατο, 27 Νοεμβρίου, 2021

Σταμάτιος Αποστολάκης

Σεβασμιώτατε, Αγιε Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνέ,
Με όλο το βαθύτατο σεβασμό μας προς το Σεπτό πρόσωπό Σας.
Με απόλυτη αναγνώριση του υπέρτατου εκκλησιαστικού Σας αξιώματος, το βαθμό του επισκόπου που επάξια κατέχετε και με την πρέπουσα από μέρους μας ως εφημερίου της Θεοσώστου Μητροπόλεώς Σας και κατά παρέκκλιση της καθεστηκυίας εκκλησιαστικής τάξεως παρακαλούμε πολύ:
Να μας επιτρέψετε και να μας δώσετε την ευλογία Σας να προσφέρουμε ευσεβάστως και υικοποθήτως προς την Σεβασμιότητα Σας για την εύστοχη, δίκαιη και επιβεβλημένη υπόδειξή Σας προς τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη να τιμηθεί δεόντως ο συμπολίτης μας δάσκαλος λαογράφος κ. Σταμάτιος Αποστολάκης και να ενταχθεί στην τιμητική τάξη των Οφικιαλίων του Οικουμενικού μας Θρόνου. Διακριτικά υπενθυμίζουμε ότι αυτή η υπόδειξή Σας αποτελεί αποκλειστικό, κυρίαρχο ποιμαντικό Σας δικαίωμα.
Η πατριαρχική τιμητική και δίκαιη ως τονίζεται παραπάνω διάκριση του κ. Σταμάτη Αποστολάκη αποτελεί ταυτόχρονα τιμή και ευλογία για την τοπική μας Εκκλησία και τη χανιώτικη κοινωνία.
Φυσικά η πόλη μας λαμπρύνεται καθώς και η ευρύτερη περιοχή μας από άλλα δασκαλικά πρόσωπα της δημοτικής εκπαίδευσης και πολλά άλλα αξιόλογα πρόσωπα που με την πλειονότητα των σκέψεών τους και την εμβρίθεια των γνώσεων τους, από διάφορα μετερίζια διακονούν τα ελληνικά γράμματα και τον πολιτισμό.
Αναμφισβήτητα μια από τις υψηλές πνευματικές κορυφές των Χανίων με πλούσια πολιτισμική προσφορά στον τόπο και την πατρίδα είναι ο κ. Σταμάτης Αποστολάκης.
Άξιος και τιμημένος από πολλούς φορείς δημόσιους και ιδιωτικούς ο από Ανατολικού Σελίνου ορμώμενος, διακεκριμένος δάσκαλος και ευλογημένος παιδαγωγός.
Τακτικός αρθρογράφος στην εφημερίδα Χανιώτικα Νέα και σε άλλες εφημερίδες και περιοδικά αλλά και με τη συγγραφή αξιόλογων βιβλίων του αναδεικνύει θέματα και πρόσωπα με τα δημοσιεύματα του, ιστορικού εκκλησιαστικού και εθνικού ενδιαφέροντος.
Το γενικότερο έργο του σχετικά με τη λαογραφία και την ιστορία της Κρήτης την καθημερινή ενασχόλησή του με θέμα την ανάδειξη του πολιτισμού μας τον καταξιώνουν πολιτισμικά, χριστιανικά και ορθόδοξα και τον καθιστούν και πάλιν και πολλάκις άξιο της Πατριαρχικής τιμής και επιβράβευσης.
Φίλτατε κ. Σταμάτη Αποστολάκη, να ζήσετε ακόμη έτη πολλά και ευλογημένα, έως υπάρχω κατά το προφητικό, την πολιτισμική Σας προσφορά προς τον τόπο και την κοινωνία η οποία οφείλει να σας αναγνωρίζει να σας τιμά και να σας ευγνωμονεί.
Σταματίου Αποστολάκη, δασκάλου λαογράφου και συγγραφέως, Πατριαρχικού Άρχοντος των Ελληνικών γραμμάτων, πολλά και ευλογημένα τα έτη.
Σεβασμιώτατε,
Να προχωρήσετε στην επιλογή και άλλων προσώπων της τοπικής μας κοινωνίας προς επιβράβευση τους από το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο.
Η τοπική μας κοινωνία βρίθει αξίων και ικανών προσώπων, πνευματικών λειτουργών και δημιουργών.
Και για Σας η ευχή μας πανδήμως είναι να διακονείτε πολλά έτη την Ιερά Μητρόπολή μας Κυδωνίας & Αποκορώνου προς ευλογία του λαού και δόξαν Θεού.

Μετά βαθυτάτου σεβασμού.
πρωτ. Στυλιανός Ε. Θεοδωρογλακης

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα