Στη σύσταση Συνεταιρισμού προσανατολίζονται οι μελισσοκόμοι των Χανίων για να πετύχουν καλύτερες τιμές για το προϊόν τους αλλά και να λάβουν χρηματοδοτήσεις από ευρωπαϊκούς και κρατικούς φορείς.
Αυτό μεταξύ άλλων συζητήθηκε στη συνέλευση του «Μελισσοκομικού Συλλόγου Χανίων “Η Μέλισσα”» που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στα Χανιά.
Όπως επισήμανε ο ταμίας του συλλόγου κ. Μιχάλης Μπεμπλιδάκης «από την Ευρώπη προβλέπονται χρηματοδοτήσεις για ομάδες παραγωγών, συνεταιρισμούς, clusters, και έγινε μια συζήτηση για αυτό ώστε να προχωρήσει είτε ο συνεταιρισμός, είτε ομάδα παραγωγών. Προσανατολιζόμαστε στη δημιουργία συνεταιρισμού».
• Επίσης έγινε ενημέρωση για την έκτακτη ενίσχυση με 12 εκ. ευρώ των μελισσοκόμων από το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης (8 ευρώ στην κυψέλη για τους κατά κύριο επάγγελμα μελισσοκόμους και 4 ευρώ για αυτούς που δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αλλά έχουν πάνω από 110 κυψέλες). Στα Χανιά οι κατά κύριο επάγγελμα μελισσοκόμοι υπολογίζονται σε 300.
• Συζητήθηκαν επίσης οι δράσεις του Συλλόγου τους τελευταίους μήνες καθώς και οι εξελίξεις στην Ομοσπονδία.
• Ένα άλλο θέμα που απασχολεί τους μελισσοκόμους είναι η εύρεση χώρου για τη λειτουργία των γραφείων του.
• Θα προσκληθεί ομάδα που δραστηριοποιείται στο χώρο της οικοτεχνίας προκειμένου να δείξει πως φτιάχνονται προϊόντα με βασικό παράγωγο το μέλι.