Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

Στα ύψη ο αριθμός των ανέργων

Η απασχόληση παγκοσμίως δεν έχει επωφεληθεί από την αδύναμη οικονομική ανάπτυξη, επεσήμανε χτες στην ετήσια έκθεσή του ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας (ILO), ο οποίος υπογραμμίζει ότι ο αριθμός των ανέργων έφτασε τα 202 εκατομμύρια παγκοσμίως το 2013 και ότι η ανεργία μεταξύ των νέων είναι ιδιαίτερα ανησυχητική.

Στην έκθεση του ILO για τις παγκόσμιες τάσεις της απασχόλησης το 2014 αποκαλύπτεται επίσης ότι η ανάπτυξη του τομέα της απασχόλησης παραμένει αδύναμη και ότι η ανεργία συνεχίζει να αυξάνεται, κυρίως μεταξύ των νέων, όπως και ότι πολλοί αποθαρρυμένοι εργαζόμενοι (23 εκατομμύρια) παραμένουν εκτός αγοράς εργασίας.
Με τον σημερινό ρυθμό, 200 εκατομμύρια επιπλέον θέσεις εργασίας θα έχουν δημιουργηθεί ως το 2018, σύμφωνα με την έκθεση του ILO. Ωστόσο, ο αριθμός αυτός είναι κατώτερος από αυτόν που απαιτείται για να απορροφηθεί ο αυξανόμενος αριθμός των νεοαφιχθέντων στην αγορά εργασίας.
«Αυτό που έχουμε αμέσως ανάγκη είναι να ξανασκεφτούμε τις πολιτικές μας. Οφείλουμε να αυξήσουμε τις προσπάθειές μας για να επιταχυνθεί η δημιουργία θέσεων εργασίας και να υποστηριχθούν οι επιχειρήσεις που δημιουργούν θέσεις εργασίας», υπογραμμίζει στην έκθεση αυτή ο γενικός διευθυντής του ILO, Γκάι Ράιντερ.
Σχεδόν 74,5 εκατομμύρια άνθρωποι της ηλικιακής ομάδας 15-24 ετών είναι άνεργοι και το ποσοστό της ανεργίας μεταξύ των νέων ανήλθε σε 13,1% το 2013, δηλαδή είναι σήμερα το υπερδιπλάσιο του ποσοστού της ανεργίας για όλες τις ηλικιακές ομάδες παγκοσμίως.
Η παγκόσμια ανάκαμψη των αγορών εργασίας αναχαιτίζεται από ένα έλλειμμα στην παγκόσμια ζήτηση. Σε πολλές ανεπτυγμένες οικονομίες, οι δραστικές μειώσεις των δημοσίων δαπανών και οι αυξήσεις των φόρων εισοδήματος και των φόρων κατανάλωσης βαραίνουν πολύ τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, επισημαίνει τέλος στην έκθεσή του ο διεθνής οργανισμός.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα