Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

Στα χνάρια του Ζορμπά στον Σταυρό Ακρωτηρίου

Το 7ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων διοργανώνει περίπατο στον Σταυρό Ακρωτηρίου, τον τόπο που γυρίστηκε ο «Ζορμπάς» αύριο Κυριακή 27 Οκτωβρίου. Πρόκειται για μια ξενάγηση, σημείο αναφοράς στο μυθικό Ζορμπά και στον συγγραφέα του, Νίκο Καζαντζάκη.
Ο Ηθοποιός & Συλλέκτης Λευτέρης Λαμπράκης ξετυλίγει το νήμα των αναμνήσεών του από τη συνάντηση με τον Walter Lassally, τον άνθρωπο που με την κινηματογραφική κάμερα αιχμαλώτισε τις ομορφιές του τόπου μας και που στον ίδιο χάρισε βραβείο Όσκαρ. Τα γυρίσματα της ταινίας κράτησαν σύνολο δεκαέξι εβδομάδες εκ των οποίων οι πέντε βδομάδες στο Σταυρό.
Στο πλαίσιο της ξενάγησης στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ενορίας Κουνουπιδιανών θα πραγματοποιηθεί η προβολή της ταινίας του Προκόπη Δάφνου, «WALTER LASSALLY, Ο Πλανόδιος Οπερατέρ», με τη παρουσία του Σκηνοθέτη, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ενορίας Κουνουπιδιανών στις 10:45.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει χαιρετισμό από τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Φ.Ν.Κ. και Πρεσβευτή του Ελληνισμού κ. Στασινάκη Γεώργιο, καθώς και αναφορά στη σχέση Καζαντζάκη – Ζορμπά: Από τη φιλία στο μυθιστόρημα και τον κινηματογράφο, από τον κ. Σήφη Μιχελογιάννη, Αντιπρόεδρο του Ελληνικού Τμήματος της Δ.Ε.Φ.Ν.Κ. και Υπεύθυνο Τομέα Κρήτης.
Είσοδος ελεύθερη.
Η μεταφορά θα γίνει με Λεωφορείο που θα αναχωρήσει από το Πνευματικό Κέντρο Χανίων στις 10 π.μ. την Κυριακή 27 Οκτωβρίου.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα