Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2022

Στα Χανιά θα παραμείνει το αρχείο του Ρωσικού Προξενείου

Απετράπει -για την ώρα- η μεταφορά του αρχείου του Ρωσικού προξενείου από τα Χανιά στην Αθήνα και στη συνέχεια στη Ρωσία, χάρις στην έγκαιρη παρέμβαση του Συλλόγου «Φίλοι του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης». Με έγγραφο του ο Υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος στις 14 Οκτωβρίου ζητούσε την άμεση μεταφορά του αρχείου προκειμένου να παραδοθεί στις Ρωσικές αρχές, ορίζοντας μάλιστα ως ημερομηνία μεταφοράς την Τρίτη 21 Οκτωβρίου. Ωστόσο η άμεση κινητοποίηση των Φίλων του Αρχείου που εξέφρασαν εγγράφως τις αντιρρήσεις τους και η κινητοποίηση και άλλων φορέων απέτρεψε τη μεταφορά των εγγράφων.
Σημειώνεται ότι οι Ρώσοι διεκδικούν από το 1993 να πάρουν το συγκεκριμένο αρχείο. Οι υπηρεσίες του αρχείου ζητούν χρόνο ώστε να ψηφιοποιηθεί και να τους δώσουν αντίγραφα και όχι τα πρωτότυπα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

  1. […] Απετράπη -για την ώρα- η μεταφορά του αρχείου του Ρωσικού προξενείου από τα Χανιά στην Αθήνα και στη συνέχεια στη Ρωσία, χάρις στην έγκαιρη παρέμβαση του Συλλόγου «Φίλοι του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης». Με έγγραφο του ο Υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος στις 14 Οκτωβρίου ζητούσε την άμεση μεταφορά του αρχείου προκειμένου να παραδοθεί στις Ρωσικές αρχές, ορίζοντας μάλιστα ως ημερομηνία μεταφοράς την Τρίτη 21 Οκτωβρίου. Ωστόσο η άμεση κινητοποίηση των Φίλων του Αρχείου που εξέφρασαν εγγράφως τις αντιρρήσεις τους και η κινητοποίηση και άλλων φορέων απέτρεψε τη μεταφορά των εγγράφων.Σημειώνεται ότι οι Ρώσοι διεκδικούν από το 1993 να πάρουν το συγκεκριμένο αρχείο. Οι υπηρεσίες του αρχείου ζητούν χρόνο ώστε να ψηφιοποιηθεί και να τους δώσουν αντίγραφα και όχι τα πρωτότυπα.Χανιώτικα Νέα […]

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα