Παρασκευή, 14 Μαΐου, 2021

Στα Χανιά ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Αλκ. Στεφανής (φωτ.)

Στα Χανιά βρίσκεται ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής.

Ο κ. Στεφανής, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του πολεμικού μουσείου κ. Λιάσκο, βρέθηκε στις 11 το πρωί στο δημαρχείο Χανίων. Στο επίκεντρο της συνάντησης με τον Δήμαρχο Χανίων βρέθηκαν τρία θέματα: Η επαναλειτουργία πολεμικού μουσείου σε χώρους του φρουρίου Φιρκά, η μεταστέγαση του Δημαρχείου Χανίων στον χώρο των πρώην ιταλικών στρατώνων που απελευθερώνεται και τρίτον την διεκδίκηση της τοπικής κοινωνίας για το στρατόπεδο Μαρκοπούλου.

Στο ξεκίνημα της συνάντησης ο κ. Στεφανής αναφέρθηκε στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης της 115 Πτέρυγας Μάχης.

Μετά την συνάντηση ακολούθησε αυτοψία στους χώρους του Φιρκά που θα στεγάσουν το πολεμικό μουσείο. Το παρών έδωσαν οι βουλευτές της Ν.Δ Ντόρα Μπακογιάννη και Μανούσος Βολουδάκης.

Στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη στους χώρους των ιταλικών στρατώνων. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής, το κτήριο των ιταλικών στρατώνων μετά την παραχώρηση του θα ανακατασκευαστεί ώστε να στεγάσει το δημαρχείο Χανίων. Παράλληλα στο υπό παραχώρηση παλιό ΙΚΑ σχεδιάζεται να μεταφερθούν υπηρεσίες του Δημου ώστε να μετατραπεί σε ένα ενιαίο κέντρο διοίκησης.

 

Έπειτα ο υφυπουργός επισκέφθηκε το στρατόπεδα Μαρκοπούλου και ακολούθως θα βρεθεί στο στρατόπεδο Ραυτοπούλου στην Αγιά που είναι σε εξέλιξη οι εργασίες μετεγκατάστασης.

Κλείνοντας την επίσκεψή του ο υφυπουργός θα συναντήσει συμφοιτητές του απο την σχολή Ευελπίδων που υπηρετούν στα Χανιά.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες