Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2021

Στα Χανιά σήμερα η υπουργός Πολιτισμού

Στα Χανιά βρίσκεται σήμερα η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, η οποία, ως εκπρόσωπος του προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης, Κυριάκου Μητσοτάκη, θα εγκαινιάσει στις 6 το απόγευμα το ανακαινισμένο Μουσείο – Στρατηγείο της Επανάστασης του Θερίσου (1905).

Την εκδήλωση διοργανώνει το Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» το οποίο στη σχετική ανακοίνωσή του τονίζει:
«Στο Μουσείο – Στρατηγείο της Επανάστασης του Θερίσου (1905) πραγματοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης και μουσειακής αναβάθμισης και λειτουργεί, από τον Ιούλιο του 2019, ως μουσειακός χώρος υπό τη διαχείριση και τη φροντίδα του Ιδρύματος. Κύριοι χορηγοί του έργου της ανακαίνισης του Μουσείου είναι η Cosmote, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και η Εριέττα Λάτση. Χορηγοί του έργου είναι επίσης η ANEK LINES, τα Super Markets SYNKA, η ΕΤΑΝΑΠ – SAMARIA, η εταιρεία ΗΛΕΚΤΩΡ (Ομιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ), η ΦΙΝΟΜΠΕΤΟΝ Α.Ε., ο Παύλος Χανιωτάκης, ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων, η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Χανίων, ο Κωνσταντίνος Γύπαρης και ο Πέτρος Παπακυριακού.
Στην πραγματοποίηση του έργου της ανακαίνισης συνέβαλλαν το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος – Τμήμα Δυτικής Κρήτης και ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Νομού Χανίων.
Η έκθεση εκτείνεται σε δύο ορόφους και περιλαμβάνει πρωτότυπο μουσειακό και αρχειακό υλικό. Το μουσειακό υλικό που ήδη βρισκόταν στο μουσείο συντηρήθηκε και επανεκτέθηκε και η έκθεση συμπληρώθηκε με πλούσιο, ιδιαίτερης ιστορικής σημασίας, πρωτότυπο αρχειακό υλικό του Ιδρύματος, καθώς και με πρόσφατες δωρεές».

P1120689(1)

 

Νωρίτερα η Υπουργός Πολιτισμού πραγματοποίησε επίσκεψη στο Μουσείο Τυπογραφίας όπου ξεναγήθηκε από τον ιδρυτή του και εκδότη της εφημερίδας “Χανιώτικα νέα” Γιάννη Γαρεδάκη.

Στη συνέχεια η κα Μενδώνη μετέβη στο Δήμο Χανίων όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη.

P1120716 (1)

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες