Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, 2022

Στα Χανιά η “Εlectra 21”

Ο κινηματογράφος, το μπαλέτο, η εικαστική εγκατάσταση “παντρεύονται” με το μοναδικό έργο του Μίκη Θεοδωράκη στην παράσταση “Electra 21” που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 10 και 11 Δεκεμβρίου στο χώρο του θεάτρου “Μ. Θεοδωράκης” στο Ενετικό λιμάνι των Χανίων.

Την πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση της παράστασης έχει το Goethe-Zentrum Chania καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων.

Πρόκειται για μια παράσταση που γίνεται στα πλαίσια της ρευστής σκηνογραφίας ( Liquid Staging) και στην οποία παρουσιαστούν τέσσερις ταινίες που θα προβάλλονται ταυτόχρονα, όλες βασισμένες στην ίδια ηχογράφηση της ίδιας μουσικής όπερας της Ηλέκτρας από τον Μίκη Θεοδωράκη. Οι τέσσερις ταινίες θα προβληθούν σε τέσσερις οθόνες σε τέλειο συγχρονισμό με τη μουσική.

Η Electra 21 είναι μια έμπνευση του Αστέρη Κούτουλα, του γνωστού μουσικού παραγωγού, συγγραφέα, σκηνοθέτη που ζει στη Γερμανία και που συνόδευσε τον Μίκη Θεοδωράκη από το 1987 έως το 2016 σε πολλά ταξίδια. Με την κάμερά του μαγνητοσκόπησε πρόβες, συναυλίες, ηχογραφήσεις, παραγωγές όπερας και μπαλέτου καθώς και προσωπικές συναντήσεις του καλλιτέχνη σε όλο τον κόσμο.

Η παράσταση πρωτοπαρουσιάστηκε στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του HOF όπου και ο Έλληνας σκηνοθέτης πήρε το βραβείο “Hans-Vogt- Filmpreis“ που δίνεται σε κινηματογραφικές που διακρίνονιται για την καινοτομία, την υψηλή ποιότητα και ιδίως την αξία που αποδίσουν στη μουσική επένδυση των ταινιών τους.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα