Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022

Στ. Ζερβάκης: «Καμία πίεση από ΜΜΕ των Χανίων για τα ονόματα αριστούχων μαθητών»

Τις διαδικτυακές αναφορές στελέχους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων περί «πιέσεων από τον τοπικό Τύπο για δημοσίευση ονομάτων αριστούχων» διαψεύδει με απάντησή του ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, Στέλιος Ζερβάκης.

Σε απάντηση του χθεσινού μας δημοσιεύματος, ο κ. Ζερβάκης αναφέρει αναλυτικά:

«Κανείς διευθυντής/ντρια σχολικής μονάδας ή εκπαιδευτικός και καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μου δεν μου έχει αναφέρει σε οποιαδήποτε μορφή (έντυπη ή προφορική) πιέσεις τις οποίες έχει δεχτεί, είτε από την εφημερίδα σας είτε και από το σύνολο των ΜΜΕ της πόλης μας, προκειμένου να δημοσιεύσει τα ονόματα των αριστούχων μαθητών του σχολείου του. Αυτό είναι απολύτως σαφές.
Με αφορμή όμως αυτό, θα μου επιτρέψετε δυο μικρά σχόλια:
Ο οποιοσδήποτε εκπαιδευτικός, είτε είναι συνεργάτης μου στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Χανίων είτε όχι, έχει το δικαίωμα -και φαντάζομαι ότι συμμερίζεστε την αντίληψη αυτή- να εκφράζει την οποιαδήποτε άποψη του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο διατηρεί λογαριασμό, και είναι ο ίδιος ο οποίος επώνυμα αναλαμβάνει να στηρίζει τα γραφόμενά του. Αυτό επιτάσσει η ίδια η Δημοκρατία μας και η ελεύθερη έκφραση.
Οσον αφορά τώρα στο θέμα αυτό καθαυτό, η δική μου άποψη στηρίζεται στο εξής: Η κάθε σχολική μονάδα οφείλει να λειτουργεί αυτόνομα και ως σχολική κοινότητα αποτελείται από τρεις πυλώνες (μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς), οι οποίοι, εάν συναποφασίσουν τη δημοσιοποίηση οποιουδήποτε θέματος τους αφορά, στο πλαίσιο της νομιμότητας, έχουν το απόλυτο δικαίωμα να προβούν κατά το δοκούν».
Στέλιος Ζερβάκης

Σ.Σ.
Καθένας μπορεί να εκφράζει και να διαδίδει προφορικά, γραπτά και διά του Τύπου τις σκέψεις του. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορεί να συκοφαντεί, να διαδίδει ψευδείς ειδήσεις σε μια προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, για λόγους τους οποίους μονάχα αυτός γνωρίζει. Φανταζόμαστε ότι συμμερίζεστε κι εσείς το δικαίωμα στην αλήθεια, την οποία άλλωστε αποκαταστήσατε άμεσα με τη δήλωσή σας.

Π.ΠΕΡ.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα