Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Σπ. Δανέλλης: «Κοινωνική η προσφορά του Μουσείου Τυπογραφίας»

» “Ταξίδι” στην ιστορία και στις συλλογές του Μουσείου για τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κρήτης

Στην κοινωνική διάσταση της προσφοράς του Μουσείου Τυπογραφίας “Γιάννη και Ελένης Γαρεδάκη” στον τόπο µας, αναφέρθηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης, επικεφαλής του συνδυασµού «Η Κρήτη µας αλλιώς», Σπύρος ∆ανέλλης, κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στον χώρο.

Ο κ. ∆ανέλλης, επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης το Μουσείο στο Βιοτεχνικό Πάρκο Χανίων, µαζί µε τους υποψήφιους περιφερειακούς συµβούλους της ΠΕ Χανίων που πλαισιώνουν τον συνδυασµό του, Μαρία Βλαζάκη, Πρώην Γενική Γραµµατέα ΥΠΠΟΑ, Βάλια Βαγιωνάκη, πρ. βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ και Γιώργο Καλλιτεράκη, γεωπόνο- βιοκαλλιεργητή. Τον κ. ∆ανέλλη υποδέχθηκε ο διευθυντής των “Χ.ν.”Παρασκευάς Περάκης ενώ ακολούθησε ξενάγηση στις συλλογές του µουσείου.

Εντυπωσιασµένος από τα εκθέµατα του Μουσείου ο κ. ∆ανέλλης ανέφερε τα εξής: «Είχα ακούσει πολλά για το Μουσείο Τυπογραφίας για αυτό και ήθελα πολύ να το επισκεφτώ. ∆εν είναι απλά εντυπωσιακό, είναι συγκλονιστικό. Είναι µια µοναδική εµπειρία. Αυτή η προσφορά που κάνει το Μουσείο, σε µικρούς και µεγάλους, αυτό το µοναδικό ταξίδι µέσα στο χρόνο, σε όλη αυτή την περιπέτεια της Τυπογραφίας, της δηµιουργίας του εντύπου, είναι πραγµατικά µια κοινωνική προσφορά. Και για αυτό το λόγο θα πρέπει να βρεθούν υποστηρικτές κάθε είδους, γιατί δεν είναι εύκολη υπόθεση, ούτε µπορεί να στηριχτεί µόνο από ένα φυσικό πρόσωπο ή µια επιχείρηση, καθώς ξεπερνάει τα όρια (της χώρας µας). Γι’ αυτό εύχοµαι καλή δύναµη και καλή συνέχεια στους εµπνευστές και δηµιουργούς του Μουσείου ώστε να βρεθούν οι συµπαραστάτες που πρέπει, γιατί το Μουσείο Τυπογραφίας πρέπει να γίνει δηµόσια υπόθεση».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα