Παρασκευή, 14 Μαΐου, 2021

Σοβαρότητα, έστω και τώρα

Ήταν 11 Μαρτίου του 2020, όταν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε πανδημία την Covid-19.

Σήμερα, ένα χρόνο μετά, αποδεικνύεται ότι ο κορωνοϊός, ο οποίος άλλαξε στο μέγιστο βαθμό τον τρόπο ζωής μας, ήρθε και “ρίζωσε” για τα καλά.

Φόβος, ανησυχία, ανασφάλεια για το “αύριο”, σε όλο τον κόσμο, από την πρώτη μέρα που μπήκε στην καθημερινότητά μας η καραντίνα.

Υποτονικοί και οι ρυθμοί της ζωής μας, λόγω των απαγορευτικών μέτρων. Και οι αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας, να “μετρώνται” κάθε μέρα. Όπως και της κοινωνίας μας.

Που -ως φαίνεται- άρχισε, με την πάροδο του χρόνου και μια κάποια κόπωση, καθώς η μία καραντίνα διαδεχόταν την άλλη, να χαλαρώνει και λίγο να απειθαρχεί.

Και κάπως έτσι… “χύθηκε η καρδάρα με το γάλα”. Με τον Δήμο Χανίων να βάφεται πλέον στον χάρτη της Ελλάδας με χρώμα “βαθύ κόκκινο”.

Η πανδημία, με τις δραματικές της συνέπειες σε χιλιάδες ζωές συνανθρώπων μας που χάθηκαν και σε χιλιάδες που νοσούν, δυστυχώς δεν αντιμετωπίστηκε με τη δέουσα σοβαρότητα από όλους στα Χανιά.

Και πάλι, δεν είναι αργά για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω.

1 Comment

  1. Από το καλοκαίρι και μέχρι τώρα η χαλάρωση και η απειθαρχία είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Στις γειτονιές και στα χωριά οι μαζώξεις καλά κρατούν. Η υπεύθυνη της ΜΕΘ covid των Χανίων προειδοποιούσε πριν από μήνες για τις ” τσικουδιές”. Όταν άρχισαν τα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης στο νησί, κηρύξαμε ανένδοτο στο όνομα της λεβεντογέννας Κρήτης που δεν λυγίζει μπροστά σε κανέναν εχθρό. Σ’ έναν πόλεμο προστατεύονται γυναικόπαιδα και ηλικιωμένοι. Η νέα γενιά καλείται να τους υπερασπιστεί. Σήμερα αποφασίσαμε να τους θυσιάσουμε για χάρη των ατομικών μας ελευθεριών και της οικονομίας. Το όπλο-ανευθυνότητα πυροβολεί εμάς τους ίδιους: σκληρό lockdaun και απώλειες σε μικρότερες ηλικίες. Τα οικονομικά μέτρα στήριξης θα βγουν σε δεύτερο χρόνο από την πλάτη μισθωτών και συνταξιούχων. Δεν θα μιλήσω για τον ρόλο της αστυνομίας, γιατί η ατομική μας ευθύνη είναι θέμα πρωτίστως συνειδησιακό.
    Μήπως ζω σε άλλη πόλη; Αναρωτιέμαι…
    Υ.Γ. Γεννήθηκα στα Χανιά και ζω σ’ αυτή την πόλη 51 χρόνια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες