Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, 2021

Σοβαρότης στα Χανιά;

Η αίσθηση που έχουν τώρα έμπειροι αναλυτές με την κλιματική κρίση αλλά και την πανδημία είναι ότι κάποια στιγμή πρέπει (πρώτα εμείς) να σοβαρευτούμε στο πώς ψηφίζουμε δημάρχους και περιφερειάρχες, γενικώς.
Το καλοξόδευτο καλαμπούρι της Μεταπολίτευσης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση φαίνεται ότι τελείωσε.
Χθες οι μολύνσεις από τη νόσο Covid-19, άγγιξαν τις 4.000 και κάθε που σκοτεινιάζει ο ουρανός για να βρέξει, τρέμει το φυλλοκάρδι μας. Αναρωτιόμαστε όλοι: «Λες να τύχει σε εμάς;».
Οι περιφερειάρχες έγιναν πριν από μερικά χρόνια «μικροί πρωθυπουργοί» με τεράστιες εξουσίες και σημαντικούς προϋπολογισμούς. Ήταν το ζηλευτό γαλλικό μοντέλο που υποτίμησε την ελληνική πραγματικότητα της γραφειοκρατίας, της αγκύλωσης σε αρχαϊκά πολιτικά μοντέλα, στους γάμους, στα βαφτίσια και στις εξυπηρετήσεις, στους πολιτιστικούς Συλλόγους για να τους ψηφίζουν.
Χθες η εφημερίδα παρουσίασε στο κύριο θέμα της, την αγωνία και τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της κοινότητας Τοπολίων στα Χανιά, για τις πρωτοφανείς καθυστερήσεις στον σχεδιασμό και την υλοποίηση της παράκαμψης Τοπολίων.
Έχει σημασία λοιπόν, ποιους ψηφίζουμε, έτσι δεν είναι;
Και έχει σημασία διότι η κλιματική κρίση δεν αστειεύεται. Αλλά και η Δημοτική Αρχή εξαντλείται στο «επιτέλους ήλθαμε εμείς και σας σώσαμε».
Τα προβλήματα όμως, περιμένουν λύση. Πρόσφατα ο κ. Γρηγόρης Αρχοντάκης επεσήμανε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι «είχαν υποσχεθεί ότι το φθινόπωρο όλη η πόλη θα είναι ένα απέραντο εργοτάξιο» αλλά τίποτα δεν είδαμε και το ’ριξαν στο σούρτα-φέρτα.
Ζούμε σε μια εποχή που η διοίκηση είναι μια σύνθετη και δύσκολη δουλειά· δεν μπορούν να την κάνουν με τα προσόντα και τους όρους της δεκαετίας του ’90. Χρειάζεται να έχουν επάρκεια και επαγγελματισμό. Έχουν;

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα