Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Σοβαρό σχεδιασμό για ποδηλατόδρομους ζητά η αντιπολίτευση

Ενστάσεις αναφορικά με τον τρόπο που η δημοτική αρχή επέλεξε να προχωρήσει την κατασκευή ποδηλατόδρομου στην οδό Κυδωνίας κατατέθηκαν στην έναρξη της συνεδρίασης του Δ.Σ. Χανίων.

Στις ανακοινώσεις του ο δήμαρχος κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης αναφέρθηκε στην έναρξη τυπικά από αύριο των εργασιών για την κατασκευή ποδηλατόδρομου στην οδό Κυδωνίας.

«Κανείς δεν μπορεί να είναι αντίθετος σε ένα τέτοιο έργο αλλά αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι δράσεις που σηματοδοτούν μια τεράστια παρέμβαση θα πρέπει να είναι προϊόν ευρύτατης διαβούλευσης, συνεννόησης με πολίτες, επιχειρηματίες κα. Πρέπει να εντάσσεται σε ένα συνολικό πλαίσιο» ήταν η αναφορά του Άρη Παπαδογιάννη.

«Έχω σοβαρές επιφυλάξεις κατά πόσο η δημοτική αρχή έχει μελετήσει σωστά τη διαδικασία αυτή και τι παράπλευρα θέματα θα δημιουργηθούν. Ευχόμαστε τα έργα να πάνε καλά, αλλά θα είμαστε εδώ να επικρίνουμε τη δημοτική αρχή αν προκληθούν παράπλευρα προβλήματα έλλειψης σχεδιασμού και μελέτης» ήταν το σχόλιο του Γρηγόρη Αρχοντάκη.

Από τη μεριά του ο Τάσος Βάμβουκας αναφερόμενος στο ίδιο θέμα είπε πως η κατασκευή ποδηλατόδρομων «είναι προς τη θετική κατεύθυνση αρκεί να μπορούν όλοι να κάνουν τη δουλειά τους. Έχουμε κριτικάρει τη δημοτική αρχή ότι πήρε πίσω τον σχεδιασμό που έχουμε κάνει για την οδό Τζανακάκη και ο οποίος ήταν έτοιμος για εκτέλεση». Παίρνοντας το λόγο ο Γιάννης Σαρρής είπε πως η προσπάθεια για κατασκευή ποδηλατόδρομου είναι θετική.

Ολοκληρωμένο σχεδιασμό και όχι «να πετάμε ένα ποδηλατόδρομο εδώ κι εκεί» ζήτησε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Βουρλάκης, σημειώνοντας πως το δίκτυο ποδηλατοδρόμων θα έπρεπε να ξεκινήσει πρώτα από τους υφιστάμενους πεζόδρομους,

Στις ανακοινώσεις του οι επικεφαλής Α. Παπαδογιάννης, Γρ. Αρχοντάκης, Τ. Βάμβουκας αναφέρθηκαν στην ανάγκη για αλλαγές στο νόμο για την εκτός σχεδίου δόμηση, ο κ. Σαρρής στην ανακοίνωση των γιατρών του Νοσοκομείου Χανίων για τα προβλήματα του ιδρύματος. Τέλος ο δήμαρχος Χανίων ανακοίνωσε πως τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει δεύτερο συνεργείο διαγραμμίσεων στο Δήμο Χανίων και θα προχωρήσουν ασφαλτοστρώσεις στους δρόμους: Παπαναστασίου, Μ. Μπότσαρη, Γογονή και σε ένα μέρος της Αναπαύσεως.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες