Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022

Σοκαριστική δικογραφία στην υπόθεση κακοποίησης 19χρονου ΑμεΑ

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χανίων θα βρεθούν σήμερα το πρωί ένας 66χρονος και ο πατέρας ενός 19χρονου από χωριό του Δήμου Πλατανιά, με σοβαρές κατηγορίες σε βάρος τους.
O 66χρονος κατηγορείται για «τέλεση γενετήσιας πράξης» στον ανήλικο, ενώ ο πατέρας του ανήλικου για έκθεση του παιδιού του σε κίνδυνο. Ο 66χρονος και ο πατέρας του παιδιού είχαν προφυλακιστεί τον περασμένο Ιούλιο, με τον πατέρα να αποφυλακίζεται μετά από βούλευμα στις 31 Ιανουαρίου του 2022.
Για την ίδια υπόθεση έχουν προφυλακιστεί δύο ιερείς με τη δικογραφία σε βάρος τους να κάνει λόγο για τέλεση γενετήσιας πράξης και κακοποίηση του ανηλίκου.
Σε βάρος του 66χρονου έχει ασκηθεί η κατηγορία της τέλεσης γενετήσιας πράξης με ανήλικο που δεν είχε συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας του κατ’ εξακολούθηση και της παράνομης κατακράτησης κατ’ εξακολούθηση, ενώ σε βάρος του πατέρα του παιδιού έχουν ασκηθεί οι κατηγορίες της παράνομης κατακράτησης, της έκθεσης προσώπου που ο δράστης είχε υπό την προστασία του και είχε την υποχρέωση να το διατρέφει και να το περιθάλπει κατ’ εξακολούθηση, παράνομη βία σε βάρος ανήλικου και μετέπειτα ενήλικου που δεν μπορούσε να προστατεύσει τον εαυτό του και βρίσκονταν βάσει νόμου και πραγματικής κατάστασης υπό την επιμέλεια του δράστη, απειλή.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, με την ανοχή του πατέρα ο 66χρονος προχωρούσε στις πιο πάνω πράξεις σε βάρος του ανήλικου τότε παιδιού του. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες η δίκη πρόκειται να αναβληθεί μετά από αίτημα δικηγόρων. Σημειώνεται πως η διοίκηση του ιδρύματος που φιλοξενείται ο 19χρονος είχε προχωρήσει στον ορισμό δικαστικού συμπαραστάτη.
Τον ρόλο του δικαστικού συμπαραστάτη είχε προσωρινά αναλάβει η διοίκηση του ιδρύματος που φιλοξενεί το παιδί το οποίο οποίο πάσχει από νοητική στέρηση.
Στο πλαίσιο αυτό, το ίδρυμα, έχει περιορίσει τις επαφές με πρόσωπα που επιθυμούν να επικοινωνήσουν με το παιδί, καθώς η συγκεκριμένη δικαστική υπόθεση βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη.
Ανακοίνωση συμπαράστασης στον 19χρονο εξέδωσαν η Συλλογικότητα “Χωριά ΒΔ Κρήτης” και η κατάληψη “Rosa Nera”, καταγγέλλοντας – μεταξύ άλλων – υποκριτικές συμπεριφορές από «ακραιφνείς θεματοφύλακες της χριστιανικής ηθικής», απόπειρα «συγκάλυψης» των πράξεων των δραστών και συνενοχή των «κυρίαρχων θεσμών».
«Αξίες άρρηκτα συνδεδεμένες με την ιεραρχία, την πατριαρχία, τη μισαλλοδοξία και τον ανταγωνισμό. Αξίες θεμελιωμένες σε ένα σύστημα που διαρκώς προβάλλει την αύξηση δύναμης και τον κτητικό ατομικισμό ως αναγκαία ελατήρια της ανθρωπότητας», καταλήγει η ανακοίνωση.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα