Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023

Σοκαρισμένοι οι κάτοικοι στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές

Θλίψη και απογοήτευση επικρατεί ανάμεσα στους κατοίκους των χωριών που έχουν πληγεί περισσότερο από την κακοκαιρία. Παρότι το πραγματικό μέγεθος της ζημιάς δεν έχει φανεί ακόμα σε όλο του το εύρος, η διαίσθηση των ανθρώπων στα χωριά είναι ότι θα είναι ανυπολόγιστη.

 

Μεγάλη ζημιά για το Πατελάρι

GKATZOYNHS
«Το χωριό μας το Πατελάρι έπαθε πάρα πολλές ζημιές, έχουν καταστραφεί οι άνθρωποι. Ελλειψη συντήρησης των υποδομών, των γεφυρών, δεν καθαρίστηκαν τα ποτάμια, διέλυσε ο τόπος. Όσο για την αγροτική παραγωγή έχει διαλύσει τόνισε ο Γ. Γκατζούνης.

 

«Δεν υπάρχει ούτε κτήμα»

KALOGERAKHS
«Ο Κερίτης μου πήρε όλα τα αβοκάντο, δεν υπάρχει ούτε χτήμα, τα πήρε όλα. Εχω γεννηθεί το 1957 και δεν ξαναθυμάμαι τέτοια καταστροφή ποτέ ξανά. Δεν καθαρίστηκε το ποτάμι, δεν συντηρήθηκαν οι υποδομές αυτή ήταν η αιτία των όσων έγιναν» σημείωε ο κ. Αναστάσιος Καλογεράκης.

 

«Πρωτοφανής κακοκαιρία»

koybaritakhs
«Εχω φτάσει τα 65 και τέτοιο πράγμα δεν το έχω ξαναζήσει. Πρωτοφανής κακοκαιρία, όμως πρέπει να πούμε ότι δεν είχε καθαριστεί η κοίτη του ποταμού Ταυρωνίτη από τα δέντρα και ορίστε τα αποτελέσματα. Βέβαια ήταν πάρα πολλά τα νερά» είπε ο κ. Κώστας Κουβαριτάκης.

 

Μεγάλη καταστροφή

karamoysadakhs
«Οι Βουκολιές δέχθηκαν ένα πρωτοφανές πλήγμα. Το επαρχιακό,το δημοτικό, το αγροτικό οδικό δίκτυο έχουν καταστραφεί. Η πλατεία δίπλα στο ποτάμι διαλύθηκε» τόνισε ο ιερέας Γ. Καραμουσαδάκης.

 

Δεν υπάρχει αγροτικό οδικό δίκτυο

foyntoylakhs
«Δεν έχει υπάρξει τόσο μεγάλη καταστροφή για την περιοχή μας. Ερχονταν καταρράκτες ολόκληροι από την πλευρά του Σέμπρωνα που τα παρέσυραν όλα. Το αγροτικό οδικό δίκτυο έχει κατεδαφιστεί» δήλωσε ο Διονύσης Φουντουλάκης.
Θέμα με τα συσκευαστήρια
Την ίδια στιγμή σοβαρό θέμα έχει προκληθεί με την εμπορία πορτοκαλιών και άλλων εσπεριδοειδών και αβοκάντο. Πολλά συσκευαστήρια στην ύπαιθρο, σε Φουρνέ, Σκινε, Βατόλακκο, Αλικιανό έχουν αποκλειστεί και δεν μπορούν από το υπάρχον δίκτυο να μεταφέρουν τα προϊόντα τους στους πελάτες τους!

 

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα