Δευτέρα, 10 Μαΐου, 2021

«Σκουπιδότοπος» ο βυθός του παλιού λιμανιού

Ένα φορτηγό λάστιχα ανέσυραν από τον βυθό μέσα σε λίγες μόλις ώρες σήμερα οι δύτες που καθαρίζουν τον βυθό του ενετικού λιμανιού για λογαριασμό του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.
Λάστιχα αυτοκινήτων, σίδερα, βυθισμένες βάρκες, τραπέζια, καρέκλες, μπαταρίες αυτοκινήτων ακόμα και μηχανάκια αντίκρισε νωρίς το πρωί το συνεργείο δυτών που ξεκίνησε τον καθαρισμό του Ενετικού Λιμανιού για λογαριασμό του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.
Οι δύτες έδειχναν έκπληκτοι αλλά και αγανακτισμένοι από την εικόνα που παρουσίαζε το παλιό λιμάνι των Χανίων που -κατά τα άλλα- αποτελεί το σημαντικότερο «κόσμημα» για την τοπική τουριστική βιομηχανία.
«Είναι ντροπή! Πες μου ό,τι θέλεις και θα το βρεις εδώ μέσα!», ήταν η απάντησή τους όταν τους ρωτήσαμε ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί στον βυθό του ενετικού λιμανιού. Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι σήμερα είχαν ήδη ανασύρει δεκάδες λάστιχα αυτοκινήτων τα οποία όπως σχολίασαν μπορεί να βρίσκονταν ακόμα και δεκαετίες βυθισμένα στο λιμάνι.
Κοντά σε αυτά -τόνισαν- βρήκαν παλιές, κατεστραμμένες βάρκες, μπαταρίες αυτοκινήτων, πλαστικά τραπέζια και καρέκλες, παλιοσίδερα ακόμα και μηχανάκια!
«Αυτή είναι η εικόνα του μνημείου που λέγεται παλιό λιμάνι. Ένα μνημείο που παρότι τόσοι άνθρωποι ζουν από αυτό, κανένας δεν ασχολείται με αυτό το πρόβλημα!», σημείωσαν οι δύο δύτες που έχουν κατ’ επανάληψη συμμετέχει σε πρωτοβουλίες για τον καθαρισμό του λιμανιού, αλλά θέλησαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους…
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κώστας Πρωτοπαπαδάκης επεσήμανε ότι μετά τον καθαρισμό του λιμενοβραχίονα και της παράκτιας ζώνης η επιχείρηση καθαρισμού θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες προκειμένου να εξαλειφθούν οι εικόνες ντροπής που επικρατούν στον βυθό του ενετικού λιμανιού.

1 Comment

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες