Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2023

Σκευωρία, χωρίς αμφιβολία

Κύριε διευθυντά
το σκάνδαλο Novartis, στην Ελλάδα, αποδεικνύεται πλέον, άσχετα από ποιο άλλο σκάνδαλο Novartis υπάρχει, επίσης ως σκευωρία Novartis.
Οι υποθέσεις των 10 πολιτικών που κατηγορήθηκαν πως είναι μπλεγμένοι σε ένα σκάνδαλο Novartis και πως είχαν παράνομες συναλλαγές με αυτήν την εταιρεία για προσωπικό τους όφελος, αρχειοθετήθηκαν από την Δικαιοσύνη, εκτός από μία που πιθανώς θα αρχειθετηθεί επίσης.
Αρχειοθετήθηκαν γιατί από τις έρευνες της Δικαιοσύνης δεν προέκυψαν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τις κατηγορίες.
Εφόσον οι κατηγορίες αποδεικνύονται αβάσιμες, λογικά δεν μένει τίποτε άλλο να κρύβεται πίσω από όλα αυτά εκτός η ύπαρξη μιας σκευωρίας. Κάποιοι τα σκέφτηκαν και τα έβαλαν στον κόσμο.
Σκευωρία λοιπόν.
Δεν μπορούσε κανείς λογικός και μη προκατειλημμένος άνθρωπος να περιμένει κάτι διαφορετικό.
Από την αρχή ακούγαμε μαρτυρίες από κουκουλοφόρους μάρτυρες που βασιζόταν στο τι άκουσαν να λέγεται, ή που κάτι σαν να είδαν, κάτι σαν να ήξεραν.
Αέρας κοπανιστός.
Να τραβάει ο πρώην πρωθυπουργός κ. Σαμαράς μια βαλίτσα με εκατομμύρια, ήταν ήδη μια εικόνα καθόλου πιστική. Έχουν δει πολλά τα μάτια μας, αλλά έναν πρωθυπουργό να τραβάει μια βαλίτσα με λεφτά ακόμα δεν είδαμε.
Αλλά πολλά συμβαίνουν στον κόσμο, γιατί όχι και αυτό το απίθανο.
Να την τραβούν όμως ο πρωθυπουργός, ο Υπουργός Εξωτερικών, άλλος ένας πρωθυπουργός, ο κεντρικός τραπεζίτης, ο Υπουργός Υγείας και πάει λέγοντας, πάει πολύ. Εδώ πρόκειται φανερά για στημένη φάρσα. Σαν εικόνα βγαλμένη από κόμικ.
Αυτό που δείχνει, εκτός της στατιστικής και του τόσο παρατραβηγμένου που καταντάει σε γκροτέσκα, πως πρόκειται για στημένη υπόθεση, είναι το γεγονός πως τα 10 άτομα είναι ακριβώς αυτά που αν μπορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ να διαλέξει ποιοι αντιπροσωπεύουν το, κατ’ αυτόν, διεφθαρμένο κατεστημένο της ελληνικής πολιτικής που αυτός ήρθε να αντικαταστήσει, αυτούς ακριβώς θα διάλεγε.
Τα προηγούμενα δείχνουν σκευωρία, και μαζί με τα ακόλουθα βγάζουν μάτια:
Είχε προετοιμάσει ο κ. Πολάκης. “Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κερδίσει τις εκλογές αν δεν μπουν κάποιοι από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ φυλακή”.
Είχε προετοιμάσει ο κ. Παπαγγελόπουλος. “Έχουμε στοιχεία για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους”.
Στοιχεία τελικά δεν υπήρχαν. Γυμνός ο Βασιλιάς.
Ο κ. Πολάκης μας έβαλε σε υποψίες. Αφέλειά του.
Κίνητρο για να κατηγορηθούν οι 10 πολιτικοί, βρίσκουμε μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ.
Φυσικά, κίνητρο από μόνο του δεν σημαίνει ενοχή, αλλά όταν βρίσκεται μόνο σε έναν το κίνητρο, ο κλοιός στενεύει γύρω του.
Όλα είναι ξεκάθαρα και μόνο ένας τυφλός από ιδεολογία δεν τα βλέπει.
Μένει να αποδειχτούν από την Δικαιοσύνη.

Υ.Γ. Πολλοί πολίτες πιστεύουν πως η ελληνική Δικαιοσύνη είναι πολιτικά καθοδηγούμενη και δεν την εμπιστεύονται. Χωρίς αντικειμενική έρευνα από μεριάς της Δικαιωσύνης, όμως, δεν είναι δυνατή η ανίχνευση της αλήθειας σε όποια δικαστική υπόθεση. Δεν είναι δυνατό να μάθουμε την αλήθεια. Και όμως, αυτοί που αμφισβητούν την Δικαιοσύνη, πάντα ξέρουν ποια είναι η αλήθεια.

Γιώργος Κιαγιάς


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα