Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022

Συρρίκνωση πληθυσμού

Οι ιδεοληψίες, οι κομματικοί ανταγωνισμοί, η πατριδοκαπηλία, η χρεοκοπία, το σαθρό πολιτικό μας σύστημα και άλλες παθογένειες της χώρας μας, ανέκαθεν, αλλά και σήμερα, δημιούργησαν ένα εκρηκτικό και αφιλόξενο περιβάλλον όπου η κοινωνία μας στενάζει και ματώνει, προσπαθώντας να επιβιώσει σε μια «αβίωτη χώρα»!
Η χώρα μας που θα έπρεπε να παίζει κυρίαρχο ρόλο στα Βαλκάνια και σε ολόκληρη την ανατολική Μεσόγειο, δηλώνει αμέτοχη από τις διεθνείς εξελίξεις που αλλάζουν ραγδαία! Οι εξελίξεις αυτές έχουν σχέση με τις αξιώσεις των γειτόνων μας στα βόρεια σύνορά μας! Αφενός μεν, οι Σκοπιανοί κατάφεραν να κερδίσουν με τη συμφωνία των Πρεσπών, παραπάνω από αυτά που ζητούσαν, καπηλευόμενοι το όνομα της Μακεδονίας, της Μακεδονικής γλώσσας και της Μακεδονικής εθνότητας! Αφετέρου, οι Αλβανοί με όραμα τη μεγάλη Αλβανία, έχουν βλέψεις στα Σκόπια, το Κοσσυφοπέδιο και την Ελλάδα, εξαφανίζουν τους Έλληνες της Β. Ηπείρου, ξεπουλώντας τις περιουσίες τους στους νονούς της μαφίας! Από τα ανατολικά οι Τούρκοι, με συνεχείς απειλές, διεκδικήσεις, αμφισβητήσεις, παραβιάσεις και λεκτικές φανφάρες (βλέπε: γαλάζια πατρίδα το Αιγαίο!!!), δείχνουν σε κάθε ευκαιρία τις εχθρικές διαθέσεις τους προς τη χώρα μας!
Η κυβέρνησή μας, με φανερή ηττοπάθεια και αδυναμία να ορθώσει ανάστημα, θέλοντας να δείξει ότι είναι το «καλό παιδί», στους ξένους, ψελλίζει ναι στις προσταγές των ισχυρών, δέχεται αμαχητί  όλα αυτά που της σερβίρουν! Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά ήρθε η κρίση, ήρθαν και οι ταλαίπωροι πρόσφυγες και αποίκησαν τη χώρα μας, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες απογοητευμένοι νέοι εγκατέλειψαν την πατρίδα μας! Το χειρότερο απ’ όλα, τα τελευταία χρόνια, είναι το πρόβλημα της υπογεννητικότητας στη χώρα μας! Το 2018 μόνο 36 χιλιάδες μειώθηκε ο πληθυσμός μας, όσο περίπου ο πληθυσμός του Ρεθύμνου, ενώ προβλέπεται και φέτος το ίδιο! Η χώρα μας απειλείται από τον εξωτερικό παράγοντα, αλλά κυρίως απειλείται από τη συρρίκνωση του πληθυσμού μας! Μια χώρα, που όπως λένε οι ειδικοί με μαθηματική ακρίβεια θα γίνει χώρα συνταξιούχων και γερόντων, την οποία θα επισκέπτονται οι τουρίστες ανά τον κόσμο, με σερβιτόρους άλλων χωρών αφού δεν θα υπάρχουν νέοι Ελληνες!
Δεν υπάρχει στρατηγικό σχέδιο και μεγαλόπνοο όραμα, τουλάχιστον, με ορίζοντα πεντηκονταετίας γι’ αυτό τον τόπο, δεν υπάρχουν άξιοι πολιτικοί που να βλέπουν το συμφέρον της χώρας! Αναδεικνύονται κυρίως πολιτικοί που κοιτάζουν το δικό τους ατομικό συμφέρον και την τσέπη τους, ενώ ξεπουλάνε ό,τι καλύτερο έχει μείνει: την ιστορική και πολιτιστική μας κληρονομιά!
Προσωπικά θα ήθελα να ακούσω ένα σύγχρονο ηγέτη να βροντοφωνάξει «όχι» στο γειτονικό κράτος με το όνομα Μακεδονία, να πάει κόντρα στο ΝΑΤΟ και τους Ευρωπαίους που διαφεντεύουν τις τύχες μας, με οποιοδήποτε πολιτικό κόστος! Φτάνουν πια οι υποκλίσεις και οι γονυκλισίες! Μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας, χωρίς τις πατερίτσες των υποτιθέμενων φίλων μας Ευρωπαίων και Αμερικανών!


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα