Κυριακή, 26 Μαρτίου, 2023

Σύνεδροι του «Ευρωαραβικού Διαλόγου» γνώρισαν την αλληλεγγύη

 

Τις δραστηριότητες του «Κυττάρου Χαλέπας» είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα μέλη των ξένων αντιπροσωπειών που συμμετέχουν στο συνέδριο της ΟΑΚ. Οι αντιπρόσωποι βρέθηκαν στη Χαλέπα το βράδυ της Πέμπτης και επισκέφθηκαν αρχικά το Σπίτι του Βενιζέλου και στη συνέχεια τις δομές του «Κυττάρου Χαλέπας». Μάλιστα επέδειξαν ξεχωριστό ενδιαφέρον με τα ερωτήματα τους τόσο τις δράσεις που αναπτύσσει η συλλογικότητα στον κοινωνικό όσο και στον πολιτιστικό τομέα.
Αρχικά στο κοινωνικό παντοπωλείο του «Κυττάρου» τα μέλη της Αντιπροσωπείας ξεναγήθηκαν από τον Νεκτάριο Πατζάκη που τους ενημέρωσε για τους στόχους του κοινωνικού παντοπωλείου και τις υπηρεσίες που πρόσφερει. Οι ξένοι αντιπρόσωποι ρώτησαν για τα κριτήρια με τα όποια δίνεται η βοήθεια, για το ποία είναι η αναλογία ντόπιων και αλλοδαπών που λαμβάνουν βοήθεια (75% ντόπιοι-25% αλλοδαποί ήταν η απάντηση), ενώ έδειξαν εντυπωσιασμένοι από το γεγονός πως όλοι οι μετέχοντες στο «Κύτταρο» είναι εθελοντές, δεν έχουν οικονομικές απολαβές και στηρίζονται στην ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας, των σχολείων.
Ξεχωριστή αναφορά έγινε και στην προσφορά του «Κυττάρου» σε θέματα πολιτισμού και αθλητισμού με δεκάδες εκδηλώσεις τα 5 χρόνια της λειτουργίας του (συναυλίες, εκδρομές, αγώνες κα.)
«Στόχος μας είναι να κλείσει το κοινωνικό παντοπωλείο μια μέρα» είπε ο κ. Πατζάκης και όταν οι ξένοι αντιπρόσωποι ρώτησαν γιατί η απάντηση ήταν πως «τότε αυτό θα σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει καμία φτωχή οικογένεια που να έχει ανάγκη βοήθεια».
Στη συνέχεια η Αντιπροσωπεία μεταφέρθηκε στο 10ο Δ.Σ. όπου έγινε δεκτή από την διευθύντρια κ. Μαρία Κληματσάκη και άλλα μέλη του Δ.Σ. του «Κυττάρου». Η Άννα Τζίβη παρουσίασε με βίντεο ένα μέρος των δράσεων της συλλογικότητας, ενώ στη συνέχεια προσφέρθηκε παραδοσιακό κέρασμα και δόθηκαν δώρα τοπικά προϊόντα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα