Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, 2022

Συνεχίζουν τα μπλόκα οι αγρότες σε Κλαδισό και Μεγάλα Χωράφια

Συνεχίζονται και σήμερα οι κινητοποιήσεις των αγροτών των Χανίων ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο αυτό, μπλόκα υπάρχουν στον Κλαδισό αλλά και στα Μεγάλα Χωράφια.

Στα Μεγάλα Χωράφια υπήρξε διακοπή κυκλοφορίας για δεκαπέντε λεπτά από τις 12.15 έως τις 12.30.

Στον Κλαδισό  λίγο πριν τις 11.45 ασθενοφόρο προσπάθησε να περάσει από το σημείο όμως δύο άτομα που συμμετείχαν στο μπλόκο δεν το άφησαν, και  έτσι το όχημα ακολούθησε την διαδρομή του παρακαμπτήριου. Η μεμονωμένη αυτή ενέργεια των δύο ατόμων, προκάλεσε την αντίδραση των υπόλοιπων αγροτών που τους ζήτησαν τον λόγο για ποιο λόγο δεν άφησαν το ασθενοφόρο να περάσει, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση.

Οι ώρες που θα διακόπτεται η συγκοινωνία

Στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια, η διέλευση των οχημάτων θα διακόπτεται από τις 12.15  έως τις 12.30 για δεκαπέντε λεπτά ενώ το απόγευμα από τις 5.15 έως τις 5.30 επίσης για δεκαπέντε λεπτά.

Στον μπλόκο του Κλαδισκού, η δίοδος των οχημάτων θα είναι μόνιμα κλειστή προς την επέκταση της οδού Γογονή και προς την οδό Κισάμου. Ανοικτή είναι το σημείο από Βαμβακόπουλο προς Νέα Χώρα.

ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

Στο Ρέθυμνο αγρότες και κτηνοτρόφοι εξακολουθούν να βρίσκονται στον κόμβο Ατσιπόπουλου όπου συμβολικά κλείνουν τα δυο ρεύματα της εθνικής οδού δυο φορές την ημέρα, 12 με 1 το μεσημέρι και 8 με 9 το βράδυ, ενώ δηλώνουν πω θα συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης, σύμφωνα με το goodnet.

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ

«Διάλογο για την «ανάπτυξη της πρωτογενούς παράγωγης» που επικαλείται η κυβέρνηση και επαναλαμβάνουν ορισμένοι στα μπλόκα, που θα στηριχτεί στην ενίσχυση των μεγαλοαγροτών επιχειρηματιών των βιομηχάνων των τραπεζιτών, μεγαλεμπόρων και οδηγεί στο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς δεν πρόκειται να κάνουμε. Δεν κάνουμε σκόντο από τα αιτήματα επιβίωσής μας» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων και προσθέτει ότι: « Η κυβέρνηση γνωρίζει και οφείλει να τοποθετηθεί στο πλαίσιο αιτημάτων μας.
Το οργανωμένο κίνημα της μικρομεσαίας αγροτιάς δεν φοβάται τις προβοκάτσιες και δεν έχει ανάγκη από προστάτες.
Κάθε προσπάθεια συκοφάντησής μας, όχι μόνο θα πέσει στο κενό, αλλά μας πεισμώνει ακόμη περισσότερο να πυκνώσουμε τα μπλόκα από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο και τα νησιά, να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας, μέχρι η κυβέρνηση να πάρει πίσω τα αντιλαϊκά της σχέδια για το ασφαλιστικό και φορολογικό, να καταργήσει τα τεκμήρια διαβίωσης και τη φορολόγηση από το πρώτο ευρώ».

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα